Celebrity News

Ivana Španović u finalu Svetskog prvenstva u Londonu

Autor: | 09/08/2017

Ivana Španović u finalu Svetskog prvenstva u Londonu

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović skočila je samo jednom u kvalifikacijama discipline skok u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu, ali će se iako nije preskočila kvalifikacionu normu, nadmetati u finalu.

Ona je u kvalifikacijama skočila 6.62 metara, u prvoj seriji, posle čega je rešila da zbog lošeg vremena ne skače više i čeka završetak kvalifikacija, kako bi saznala da li je taj skok dovoljan da izbori pravo nastupa u finalu, za koje je na startu bilo potrebno skočiti najmanje 6.70 metara.

Španovićeva je imala cilj da u prvom skoku uđe u finale, ali je po kiši i vrlo hladnom vremenu u prvom pokušaju skočila osam centimetara manje od kvalifikacione norme, koja je iznosila 6.70. Imala je i 14 centimetara prostora od daske za odskok.

U trenutku kada je rešila da se povuče Španovićeva je imala četvrti rezultat u kvalifikacijama, a pravo nastupa u finalu imaće 12 devojaka sa najdužim skokovima.

- Bilo je jako hladno i izuzetno sam zadovoljna što sam, kako smo i planirali, sa jednim izvedenim skokom obezbedila ulazak u finale. Čeka me specijalna priprema za finale koje je na programu u petak u istom terminu - rekla je Španovićeva posle kvalifikacija.

Finale je na programu u petak do 20 časova i 10 minuta.

Inače, Ivana je nekoliko sati pred kvalifikacije na Instagram postavila fotografiju opreme u kojoj je nastupala uz komentar:

- Hajde da uradimo ovo.