Celebrity News

Jelena Veljača: VOLIM SVOJE BIVŠE MUŽEVE

Jelena Veljača: VOLIM SVOJE BIVŠE MUŽEVE

Najpoznatija regionalna zvezda sapunica priznaje da je uspela da izgradi savršen prijateljski odnos s partnerima koji više nisu u njenom životu, ali o vezi s jednim od direktora RTL televizije još uvek nije spremna da govori...

Hrvatska glumica i rediteljka Jelena Veljača (38), zajedno sa ekipom serije “Pogrešan čovek”, bila je na devetom Međunarodnom festivalu domaćih igranih serija FEDIS, a povod je bilo proglašenje “Pogrešnog čoveka” najpopularnijom serijom iz regiona. Budući da je, dok je ova serija snimana, živela u Beogradu, njen dolazak je imao i emotivnu notu. U tih nekoliko dana, koliko je ovde provela, trebalo se videti s mnogim prijateljima, a kako njima, tako i svima koji je poznaju samo “preko ekrana”, prijale su ove njene reči:

– Mnogo mi je teško što sam došla samo kao gost u Beograd. Čak me je i ćerka pitala zašto ne idemo “našoj kući”. Ona je još mala, pa ne razume da smo živele u iznajmljenom stanu, ali sigurno ćemo se ponovo vratiti u Beograd, jer smo u njemu uživale.

Činjenica da su joj ti meseci ostali u lepom sećanju ima dodatnu težinu kada se zna da su se baš u to vreme u njenom privatnom životu dešavale velike promene. Došla je zajedno sa suprugom Draženom Čučkom, cenjenim hrvatskim glumcem, ali ubrzo su se razveli. No, ako razvod uopšte može da bude lep, njihov je bio upravo takav. Gledajući ih sa strane, rekli biste da to nisu bivši supružnici, već veoma dobri prijatelji. Do koje mere su njihovi odnosi dobri, pokazuje zajednički put u Indoneziju, na kom su bili početkom ove godine. Jednom prilikom, kada su je pitali kako to uspevaju, odgovorila je:

– Teško je, ali kada je o detetu reč, mislim da se svi moramo potruditi da bude i lako. Razvod je težak. Gubitak ljubavi je još teži. Ipak, treba ostaviti ego po strani i dopustiti ljubavi da promeni svoj oblik. Treba biti strpljiv, dobar, velikodušan i opraštati. Biti odrasla osoba. Biti snažan. I zapamtite, ako imate dete, uvek postoji neko važniji od vas.

Jelena se na sličan način rastala i s prvim suprugom, takođe veoma poznatim hrvatskim glumcem Jankom Popovićem Volarićem. U jednom od svojih najotvorenijih intervjua, ispričala je:

– Imam veoma dobre odnose i s Draženom i s Jankom, samo što s Jankom nemam dete, pa taj odnos nije toliko intenzivan, jer nema potrebe za tim. Mada, neposredno posle braka bili smo vrlo bliski u prijateljskom smislu, bili smo jedno drugom važni u savetodavnom pogledu.

Mada Jelena nije osoba koja ima gard prema medijima, a spremna je i da na društvenim mrežama otkrije ne samo svoje stavove već i delove privatnog života, za razliku od prošlih ljubavi – aktuelne radije zadržava za sebe. Hrvatska štampa je početkom godine pisala da je u vezi sa Ivanom Galom, direktorom prodaje RTL televizije, a ona se, kad je o toj temi reč, pozivala na “peti amandman”. Ta priča je vraćena u fokus početkom leta, kada su snimljeni prilikom dolaska na muzički događaj “InMusic”, a ubrzo i na prepodnevnoj kafi na “špici”.

AKTIVIZAM U KRVI

Početkom marta Jelena je osnovala pokret #spasi me, koji ukazuje na problematiku nasilja nad ženama i u porodici. Smatrala je svojom obavezom da govori u ime onih koje to ne mogu i čije se reči ne čuju. Pokret je vrlo brzo postao veoma značajan, a ona je odluku da svoje vreme i energiju uloži u tu priču ovako objasnila:

– Nisam skrivala da sam feministkinja, da su prava žena ključna stvar koja me pokreće i koja će obeležiti svaki moj profesionalni rad, uključujući i kolumne, tekstove, sapunice u krajnjoj liniji. To jesam ja. To nije fejk, nije me niko uzeo za lice kampanje. To je to.