Celebrity News

Još samo nekoliko sati do "Beovizije": Sanja Ilić favorit za pobedu (video)

Autor: | 20/02/2018

Još samo nekoliko sati do "Beovizije": Sanja Ilić favorit za pobedu (video)

Večeras od 21h održava se i dugoočekivana "Beovizija", kada će Srbija dobiti svog predstavnika za ovogodišnje takmičenje "Pesma Evrovizije".

Jedan od najvećih favorita, barem kako kažu kladionce i pregledi pesama na Jutjubu, je Sanja Ilić koji je za Blic naveo zbog čega je odlučio da se takmiči. Muzičar veruje da ima više šanse nego ikada da osvoji prvo mesto i brani zastave naše zemlje na ovom najprestižnijem muzičkom takmičenju.

- Svako ko se prijavio ima nameru da pobedi. "Balkanika" je rešila da učestvuje jer ima jako dobru pesmu. Spojili smo dva sveta, jednu staru Srbiju i novu modernu vezanu za svet. Da je drugačije, ne bismo se prijavili na takmičenje - poručuje kompozitor numere "Nova deca", koja će se večeras boriti sa još 16 kompozicija:

- Po pregledima na Jutjubu mi smo ubedljivo na prvom mestu. Da li je to dobro ili ne, videćemo. Dešavalo se da pesme koje su bile najbolje, čak i mom slučaju, nisu otišle na Evroviziju, ali mislim da se to ovog puta neće desiti.

Slaže se da je ponekad potrebno da se neka pesma izvodi na stranom jeziku, ali evo zbog čega "Balkanika" ako prođe neće da peva na engleskom.

- Nisam potpuno siguran na kom jeziku je najbolje pevati. Ali sam siguran da ovu pesmu sam uradio i ovde i tamo treba pevati na maternjem. Tako je napravljena, mislim da bi engleski dosta pokvario tu pesmu, jer ima mnogo etno-zvuka. Neke pesme je možda potrebno otpevati na engleskom jeziku, a naša pesma može da ide isključivo na srpskom - kaže Ilić za Blic, i tvrdi da konkurentske kompozicije nije čuo:

- Nisam nijednu numeru preslušao, samo sam našu čuo sto puta zbog proizvodnje.

Ukoliko niste do sada, posluštajte kako zvuči numera koja važi za favorita: