Celebrity News

Kajli Džener drugu godinu za redom najmlađa milijarderka na svetu. Evo kako joj je to pošlo za rukom

Kajli Džener drugu godinu za redom najmlađa milijarderka na svetu. Evo kako joj je to pošlo za rukom

Rijaliti zvezda i poslovna žena Kajli Džener ne zna šta su to finansijski problem, pošto ona samo niže poslovne uspehe

 

Kajli Džener ponovo je ponela titulu najmlađe milijarderke na svetu. Naime, prestižni magazin “Forbes” proglasio je Kajli za najbogatiju osobu ispod 30 godina, i to drugu godinu za redom.

Ona je prvi put na listu milijardera došla u martu 2019, a uspeh dodatno zacementirala u novembru iste godine kada je prodala 51% udela u svojoj kompaniji "Kylie Cosmetics" za 600 miliona dolara. Kajli je tu kompaniju osnovala sa samo 18 godina, a i nakon prodaje ostala je zaštitno lice brenda.

Sada ovaj njen brend vredi oko 1,2 milijarde dolara.

Inače, Kajli je prvu milijardu zaradila kada je imala samo 21 godinu, te je tako pretekla čak i Marka Zakerberga koji je svoju prvu milijardu ostvario sa 23 godine.

Prošle je godine njen dolazak na Forbsovu listu najbogatijih izazvao mnoge kontroverze, jer je javnost smatrala kako je Kajli bogatstvo stekla zahvaljujući porodičnom rijaliti programu “U korak sa Kardašijanima”. Ona je imala samo devet godina kada je ovaj šou počeo da se emituje.

Međutim, iz Forbsa su dali do znanja kako, uprkos tome što je imala pomoć svoje slavne porodice, ona biznis nije nasledila, već ga je sama izgradila.

- Nisam očekivala ništa od ovoga. Nisam mogla da predvidim budućnost. Ali ovo priznanje je zaista dobar osećaj - rekla je Kajli za magazin "Forbes", kada se pojavila na naslovnoj strani tog magazina.

Kajli je i pre toga imala drugu kompaniju. Sa samo 15 godina, sa sestrom Kendal pokrenula je liniju odeće, a taj brend se od tada proširio u maloprodaji širom SAD i sveta.

Posle toga je osnovala "Kylie Cosmetics", svoj do sada najuspešniji projekat. Brend se prvo zvao "Kylie Lip Kits", ali kada je Kajli priznala da je povećala usne, ubrzo se promenilo i ime kompanije.

Kajli niže poslovne uspehe, a kako je sve počelo?

Godine 2015. Kajli Džener započela je svoju kozmetičku liniju "Kylie Cosmetics". Ponudila je tržištu komplete ruževa za usne po ceni od oko 25 dolara. Poslovni poduhvat je objavila na svojim profilima, a kompleti su se rasprodali za svega nekoliko minuta od puštanja u prodaju.

Sve je o bio jasan znak koliko je Kajli moćna i na društvenim mrežama gde je prati skoro 170 miliona ljudi.

Kajli Džener donirala novac za borbu protiv korone

Najmlađa milijarderka na svetu, Kajli Džener, u vreme pandemije koronavirusa pokazala je svoje veliko srce. Naime, ona je donirala milion dolara kako bi se kupile zaštitne maske, kao i druga prateća zdravstvena oprema za doktore koji leče pacijente od Covida-19.

Ovu vest je potvrdila doktorka koja je porodila Kajli.

- Bez teksta sam, moje oči su pune suza radosnica, a moje srce je ispunjeno zahvalnošću… Hvala ti, Kajli Džener. Ti si moj heroj. Ova velikodušna donacija će pomoći u spasavanju mnogih života - rekla je doktorka, a preneli svetski mediji.

Listu najmlađih milijardera na svetu pogledajte OVDE. Ohrabrujuće je to što među najbogatijim mladim preduzetnicima ima sve više žena. Tako da, ako imate ideju u koju verujete i dobro se snalazite na društvenim mrežama, odvažite se i pokuštajte da napravite sopstveni poslovni poduhvat.

Nastavite da čitate Story. Svake nedelje dajemo vam stručne savete iz najširih društvenih oblasti. Za vas donosimo uvek sveže i aktuelne vesti iz sveta poznatih. Vaše poverenje nas čini jačim i boljim.

Komentari (0)

Loading