Celebrity News

Ketrin Zita-Džouns - Kako je izgledao sudbonosni susret sa Majklom Daglasom pre 20 godina

Ketrin Zita-Džouns - Kako je izgledao sudbonosni susret sa Majklom Daglasom pre 20 godina

Jedan od najmoćnijih glumačkih parova Holivuda, Ketrin Zita-Džouns i Majkl Daglas upoznali su se pre više od dve decenije, a glumica je fanove na Instagramu odlučila da počasti retro fotografijom sudbonosnog susreta.

Slavna lepotica Ketrin Zita-Džouns za svog prvog i jedinog supruga Majkla Daglasa udala se kada je imala 31 godinu, ali njihova ljubavna priča je počela četiri godine pre venčanja.

48-godišnja glumica na Instagramu je objavila fotografiju njihovog prvog susreta, na kojoj Majkl nešto objašnjava, a ona ga gleda s obožavanjem.

- Po prvi put sam upoznala supruga na festivalu Deauville. Ne sećam se o čemu je pričao - napisala je Zita uz fotografiju i dodala smajli koji plače od smeha.

Iza ove fotografije leži romantična priča jer susret nije bio nimalo slučajan. Majkl je navodno bio očaran mladom glumicom koja je tada promovisala film The Mask of Zorro i zatražio da na filmskom festivalu sedi za njenim stolom.

Ketrin je čula da slavni Majkl želi da je upozna, ali nakon kratkog susreta u predvorju hotela gde je samo prošao pored nje, počela je da sumnja da li je zaista interesantna.

- Rekla sam svom bratu - očigledno ne želi da me upozna tako jako kad je upravo prošao pored mene i nije me ni prepoznao! - prisetila se glumica jednom u šou Larija Kinga.

Kasnije te večeri, Ketrin i Majkla upoznali su njihovi zajednički prijatelji Antonio Banderas i Melani Grifit, a Majkl se nakon večere i fotografisanja velškoj glumici pridružio u baru.

Tada je smatrao da je upropastio sve šanse s 25-godina mlađom crnkom zbog 'izjave' koju je sam prozvao ljigavom.

- Rekao sam joj: Znaš, biću otac tvoje dece, a ona je odgovorila: Čula sam mnogo o tebi i mislim da je vreme da kažemo jedno drugom laku noć - otkrio je Majkl koji nakon te noći nije posustao s udvaranjem.

Sledeći dan poslao joj je cveće i izvinjenje, što se Ketrin svidelo pa je počela s Majklom da komunicira putem telefona.

Razgovori su se pretvorili u pravu romansu pa ju je za vreme dočeka Nove godine u Aspenu zaprosio prstenom Freda Lejtona s velikim dijamantom od 10 karata, optočenim s 28 manjih dijamanata. Vrednost prstena tada se procenjivala na milion dolara, a Majkl je novinarima otkrio da veridba nije bila konvencionalna ni glamurozna jer su se i on i njegova draga u romantičnoj kućici u Aspenu pokušavali oporaviti od gripa.

Kad ju je zaprosio, Ketrin je već bila trudna, a nekoliko meseci pre venčanja, par je dočekao svog prvog sina Dilana Majkla.

18.11.2000. godine, par je stao pred oltar i razmenio zavete na luksuznom venčanju u hotelu Plaza u Njujorku, pred brojnim slavnim prijateljima. Mlada je blistala u venčanici s potpisom Kristijana Lakroa, dizajniranoj posebno za nju dok je samo venčanje koštalo oko 1.5 miliona dolara.

Ljubav legendarnog glumca i njegove Ketrin tada su došli da proslave Dženifer Aniston, Šon Koneri, Rasel Krou, Deni DeVito, Vupi Goldberg, Tom Henks, Goldi Hon, Entoni Hopkins, Džek Nikolson, Bred Pit, Meg Rajan, Stiven Spilberg, Šeron Stoun i mnogi drugi.

2003. godine par je dočekao ćerkicu Karis i tako su se ostvarile reči kojima je Majkl u baru 1996. godine pokušao da osvoji zanosnu Ketrin.

Par je ostao zajedno u dobru i zlu, ona ga je bodrila kada se borio protiv raka, a on joj je najveći kamen oslonac u mukama koje prolazi zbog bipolarnog poremećaja.

Njihova deca danas imaju 18 i 15 godina, a oni se smatraju jednim od retkih slavnih parova koji dokazuje da prava ljubav još uvek postoji i na holivudskim brdima.