Celebrity News

Kim Kardašijan na meti KRITIKA: Anoreksija je BOLEST, a ne uspešna dijeta

Kim Kardašijan na meti KRITIKA: Anoreksija je BOLEST, a ne uspešna dijeta

Svetski poznata starleta Kim Kardašijan je, na očigled miliona pratilaca na Instagramu, oduševljeno reagovala na komentare svojih sestara da je postala mršava i anoreksična.

Kim Kardašijan je postavila seriju video snimaka na svoj Instagram Stori u kojima je sestre hvale kako je postala premršava i komentarišu njenu novu figuru.

- Stvarno sam zabrinuta. Mislim da ne jedeš ništa - rekla joj je sestra Kendal Džener.

- Izgledaš tako mršavo - nastavila je da je hvali, smejući se sve vreme. Kardašijanova je na to zadovoljno prokomentarisala: "O moj Bože! Hvala ti!"

Druga sestra Kortni se uključila:

- Nikada nisam videla tako mršavo ljudsko biće - a Kendal je ponovo dodala:

- Moja tašnica je tanka kao ti.

Kardašijanova je, potom, nastavila da objavljuje kratke snimke u kojima prima komplimente na račun nove, mršave figure i oduševljeno reaguje na njih.

Ovakvo ponašanje poznatih sestara naišlo je na brojne kritike.

Sestre Kardašijan upotrebile su jezik koji implicira na to da je anoreksija nešto dobro i nešto čemu treba težiti i to u trenutku kada, usled ovog mentalnog poremećaja došlo do više smrtnih slučajeva u svetu, objašnjava nutricionista Rijanon Lambert za Independent.

- Anoreksija je ozbiljan mentalni poremećaj koji ne sme da se poistovećuje sa uspešnom dijetom - upozorio je on.

Lambert ističe da poznate Instagramerke moraju da imaju određeni stepen odgovornosti, s obzirom na to da ih prate milioni mladih žena širom sveta, koje njihov model ponašanja neretko preuzimaju kao sopstveni.

Influenserka Megan Krab, poznata pod pseudonimom BodyPosiPanda, koja se zalaže za prirodnost i zdravlje ženskog tela, takođe je osudila ovaj potez Kim Kardašijan.

- Izgleda da svake nedelje Kardašijanove urade nešto da bi ugrozile mentalno zdravlje njihovih pratilaca, bilo da je u pitanju TV šou o 'telima osvete', lizalica za smanjenje apetita ili trivijalizacija smrtno opasnih poremećaja u ishrani - izjavila je Krab.

Ona je dodala da su sestre Kardašijan još jednom pokazale da ih ne zanima dobrobit pratilaca, već samo novac, prenosi Independent.