Celebrity News

Krsna slava porodice Đoković: Novak lomio slavski kolač u Sabornoj crkvi (foto)

Autor: | 21/11/2017

Krsna slava porodice Đoković: Novak lomio slavski kolač u Sabornoj crkvi (foto)

Pre nekoliko dana naš najbolji teniser Novak Đoković, sa suprugom Jelenom, sinom Stefanom i dvomesečnom ćerkicom Tarom, stigao je u naš glavni grad kako bi u krugu porodice proslavio krsnu slavu.

- Stil života mi je takav da ne idem u crkvu onoliko koliko bih želeo, jer stalno putujem po svetu - izjavio je nedavno za Novosti Novak, koji je ovog puta boravak u Beogradu iskoristio da prema svim običajima proslavi krsnu slavu Aranđelovdan i poseti Sabornu crkvu, gde je patrijarh Irinej služio liturgiju.

Najbolji srpski teniser stigao je u hram posvećen Svetom arhangelu Mihailu oko devet časova, u pratnji braće Marka i Đorđa, kao i strica Gorana. Odmah potom su došli i njegovi roditelji Dijana i Srđan, koji su doneli slavski kolač.

- Srećna slava, Nole - prolaznici su pozdravljali našeg asa.

Đokoviće je pred crkvom dočekao starešina Saborne crkve protojerej-stavrofor Petar Lukić.

Služenje liturgije trajalo je oko dva sata, a tokom služenja, porodica Đoković vrtela je kolač uz pomoć patrijarha Irineja.

Potom su se svi preselili u Patrijaršiju na ručak, a Đokovići su uveče organizovali večeru u restoranu.

U Sabornu crkvu trebalo je da dođe i Novakova supruga Jelena, ali je ona ipak ostala kod kuće da čuva sina Stefana i ćerku Taru, koja ima samo dva i po meseca. Inače, Đokovići su stigli u Srbiju još ranije, kako bi proslavili i Jeleninu devojačku slavu Đurđic.