Celebrity News

Luka Šulić i Stjepan Hauser: Ako bismo srpske narodnjake obradili, to bi bio svetski hit

Luka Šulić i Stjepan Hauser: Ako bismo srpske narodnjake obradili, to bi bio svetski hit

Tutnjila je kiša Balkanom poslednjeg tok vikenda meseca juna 2018. godine, ali nije na celom - Koper je bio sunčan. Lepo vreme, idila i vedrina prožimali su slovenački grad na Jadranu, a oblake su rasterala dva momka sa svojim violončelima - Luka Šulić i Stjepan Hauser. Članovi dvočlane čelističke senzacije zvane "2CELLOS" priredili su veče za pamćenje na koncertu u Kopru, a prisutna publika je u nešto manje od dva sata svirke imala priliku da uživa u prepoznatljivim obradama ovog dvojca pomognutog bubnjarom, od filmskih tema iz "Kuma" i "Kišnog čoveka" do legendarnih pesama bendova "AC/DC" i "Guns N' Roses".

Harizmatični dvojac nije imao mnogo nervoze pred sam događaj, a nije imalo ni razloga za to budući da u svojoj nekoliko godina dugoj istoriji nastupanja ne znaju za neuspeh. Hauzer i Šulić su za portal "Srbija Danas" otkrili neke detalje koji zanimaju mnoge fanove. Oni su u veseloj i opuštenoj atmosferi proćaskali o devojkama koje ih danonoćno spopadaju, budućim projektima, srpskim narodnjacima i još nekim temama, a zajednički faktor za sve faze razgovora bila je vedrina na licima i jednog i drugog umetnika.

Na pitanje kako bi uporedili atmosferu na nastupima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, momci su dali odgovor koji bi verovatno mogao svima da odgovara, a da ipak nije konformistički.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on May 19, 2018 at 1:28am PDT

- Ne zavisi to od zemlje, sve je do trenutka, do večeri. Zavisi kakav je koncert. Postoje ljudi koji dođu u prve redove, ali samo da bi bili viđeni. Sa njima ne može da se ostvari kontakt, ne desi se to "nešto" i može da se izgubi nit. Za buduće koncerte planiramo da najjeftinije karte budu za prvi red, a političare najbolje na grane da pošaljemo da sede - našalio se Šulić.

Momci su istakli da među ličnostima sa javne scene ne da nemaju neprijatelje, nego im se niko nije ni u najavi zamerio, a realno i nema razloga za to. Njihov otkačeni duh i mladalačka energija su pravo osveženje za muzičko nebo bivše Jugoslavije. Takođe, zbog izgleda i šarma pre svega, pravi su miljenici ženskog dela publike, pa postoji priča da veliki broj dama dolazi na koncerte više da bi udovoljile očima, a ne ušima. Stjepan je poznatiji kao veliki i neumorni zavodnik, ali Lukina priča o zaljubljenoj obožavateljki je zaista anegdota za pamćenje.

- Pre nekoliko godina sam imao situaciju sa jednom Poljakinjom koja je umislila da smo u vezi. To se dogodilo zato što je nepoznati psihopata otvorio moj lažni profil, kao i lažne profile cele moje porodice, pa se u ime mene, mog brata, moje sestre dopisivao s tom devojkom mesecima. Uputio joj je poziv da dođe na jedan koncert, i to u prvi red, što je ona i uradila. Tad mi je ceo nastup mahala i pozdravljala me, ja razmišljam "ko je ovo?", ništa mi nije bilo jasno. Par sati kasnije se nekako, ne znam kako, uvukla u bekstejdž i ispričala mi celu priču. Bilo mi je izuzetno žao što sam je morao rastužiti istinom, izuzetno težak momenat - otkrio je Šulić ipak kroz osmeh.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on May 16, 2018 at 5:19am PDT

"2CELLOS" sprema novi album i sigurno je da svi jedva čekamo da kroz njihova violončela prođu čuvene filmske teme, rok kompozicije i ostala muzička remek-dela koja samo navikli od dvojca da čujemo. Ipak, Hauzer ima i neke nove ideje, inspirisan pitanjem o naklonosti prema srpskoj muzici.

- Ako bismo srpske narodnjake obradili, to bi bio svetski hit. To zaista mislim, bila bi ludnica. Videćemo da nešto slično uradimo u budućnosti - uzbuđeno i sa iskrenošću je Stjepan govorio o našim pevačima, a već od ranije je poznata naklonost koju obojica imaju za Šabana Šaulića, čak ga jednom prilikom nazvavši "srpskim Mocartom". Sada je Hauzer šaljivo dopunio tu misao uz rečenicu da je "Mocart bio narodnjak svog vremena".

Ko zna, možda nas baš iznenade jednom srpskom kompozicijom u Beogradu 8. septembra. Jedno je sigurno, Kalemegdan sličan spektakl teško da je ranije imao.

A post shared by 2CELLOS (@2cellosofficial) on Feb 23, 2018 at 4:45am PST