Celebrity News

Marija Karan: Izabrali smo neobičan put za sina

Marija Karan: Izabrali smo neobičan put za sina

Atraktivna glumica važi za jednu od retkih kojoj je pošlo za rukom da ostvari američki san, a dok je gledamo u hit seriji "Pet", otkrila nam je detalje svog porodičnog života koji sa suprugom Džoelom i sinom Markom vodi u Los Anđelesu

Prošlo je više od sedam godina otkad smo glumicu Mariju Karan (36) gledali u RTS-ovoj seriji “Nepobedivo srce”, a posle duže pauze, vratila se na ekrane u sasvim drugačijem projektu Javnog servisa. U uzbudljivoj seriji “Pet” zanosna umetnica tumači jedan od glavnih ženskih likova s kojima ćemo se družiti čitavog proleća. Debitantsku ulogu u ovoj TV sagi imaće i njen sada trogodišnji sin Marko Leo koga je dobila u braku sa uspešnim producentom i menadžerom holivudskih zvezda Džoelom Lubinom. Mada već deset godina živi u Los Anđelesu, gde je i zasnovala porodicu, Marija i dalje gaji čvrste veze u Beogradu, koji često posećuje sa suprugom i sinom. Tako smo fotografisanje za ovaj intervju obavili u februaru dok nam je intervju dala tokom nedavnog dolaska u rodni grad. Svoju ljubav prema domovini povezala je i sa strašću koju gaji prema slikarstvu, pa je pre tri godine pokrenula međunarodnu inicijativu “Balkan Projects” u okviru koje pomaže talentovanim umetnicima da plasiraju svoj rad na svetsko tržište.

Posle duže pauze publika vas ovog proleća gleda u seriji "Pet". Šta je bilo presudno da prihvatite ulogu?

M. K. : Serija “Pet” je nov i inspirativan projekat. Nastao je iz velike strasti, ljubavi i volje našeg reditelja Balše Đoga. Mislim da je iskreno zavrteo zaplet i napisao scenario koji ne robuje nikakvim pritiscima niti kalkulacijama. Uspeo je da napravi nešto novo i da nas sve uvuče u tu priču.

Serija je snimana kada je Marko Leo bio takoreći beba. Kako ste uspeli da uskladite snimanje s majčinskim obavezama?

M. K. : Marko je tada imao jednu godinu i nekoliko meseci, tako da je već bio u uzrastu kada je sve bilo izvodljivo. Dovoljno je bilo razloga da ne propustim snimanje ovog projekta. Presrećna sam što sam deo serije “Pet”, a kao mama, organizovala sam se s dadiljama, bakom i dekom, tako da Marku ništa ne fali i da ja mogu da radim bez stresa.

Potom se dogodilo da je i vaš sin dobio ulogu u seriji zbog čega će ona za vas sigurno biti značajna. Kakve uspomene nosite sa snimanja s Markom Leom?

M. K. : Marko je definitivno glumac prvog kadra. Imao je samo 17 meseci, tako da je njegova pažnja bila kratka, ali uspeli smo da snimimo sve što smo hteli. Malo sam bila uplašena kada smo snimali scenu u kojoj auto ide na njega s kamerom. Iako je sve bilo obezbeđeno, pomislila sam: "Šta mi je ovo trebalo?"

U većini intervjua koji ste dali otkako ste postali majka pričali ste da sina vaspitavate po principima RIE metode. Zbog čega ste se odlučili baš za takav pristup?

M. K. : Mnogo mi se dopadao odnos koji je moja najbolja drugarica imala sa svojim sinom, a ona je stalno spominjala RIE. Njen dečak je s nepune dve godine sve dobro razumevao i sarađivao s odraslima. Svuda je išao s nama i bio predivno dete, tako da mi je bio inspiracija. Pročitala sam knjigu o RIE metodi i sve što je pisalo, za mene je imalo smisla. Kad je Marko napunio tri meseca, krenuli smo na časove sa ostalim bebama i mamama. Najlepše je kad vidite da ono što pričate i radite ima rezultate kod vašeg deteta. Moj sin je srećan dečak, a i ja s njim.

Nastavak intimnog intervjua Marije Karan pronaći ćete u novom broju magazina Story koji je u prodaji do 14. maja