Celebrity News

Mina Lazarević: Sa scene uvek siđem bolja nego što sam bila

Mina Lazarević: Sa scene uvek siđem bolja nego što sam bila

Da su se karte sudbine drugačije složile, možda bismo o njoj danas govorili kao o čuvenoj pijanistkinji ili atletičarki. Ipak, sa devetnaest godina ona pravi prekretnicu u životu, upisuje Fakultet dramskih umetnosti, a nakon što je u naše domove ušla kao čuvena Čupka iz "Porodičnog blaga", više iz njih nije izlazila. Prvakinja Pozorišta na Terazijama, glumica Mina Lazarević, govori o značaju te pozicije za nju, novom mjuziklu "Inside out", shvatanju pozorišta, trenucima kada je savlada umor, "teškoj publici", kao i o odnosu sa kolegom Ljubomirom Bandovićem, sa kojim igra u predstavi "Čorba od kanarinca".

Mina Lazarević odgovara da mnogo truda i rada mora da se uloži da bi neko bio nazvan "prvakinjom" nekog pozorišta.

- Sem truda i rada, moraš biti predodređen za to. Da se ne uvredi niko, nije svejedno predvoditi ansambl. Moraš da imaš energiju, moraš da imaš tu neku vrstu vođstva u sebi. Neko se bolje oseća u poziciji da bude predvođen, što nije uopšte manji zadatak. Ali, prosto, ja se na tom mestu ne osećam dobro - objašnjava glumica.

Ona kaže da, kao u svakoj profesiji i njoj dođu momenti kada je umorna od svega, ali da, ipak, izlazak na scenu predstavlja njenu terapiju jer uvek sa nje siđe bolja nego što je bila. Takođe, mjuzikl je specifična forma, koja, kako ističe glumica, zahteva posebnu vrstu kondicije.

- Ti moraš da igraš i pevaš u isto vreme. Tako da moraju da postoje određene pripreme za nas. Moramo da budemo u stalnom treningu - kaže ona.

Ona igra u novom mjuziklu na Terazijama koji čine samo žene. Kaže da je mjuzikl prava psihoterapija za publiku.

- Psihoterapija je uspešna ako ti sebe i one koji te gledaju uspeš da odvučeš iz svakodnevnog života na tih sat i po, dva da budu samo tu - ističe Mina i dodaje da oni to čine ovom predstavom.

Nedavno su Mina Lazarević i Ljuba Bandović dobili nagradu publike na "Festivalu pobednika festivala" u Rakovici, za predstavu "Čorba od kanarinca". Mina ističe da ova predstava nikoga nije ostavila ravnodušnim i da je za nju to svrha pozorišta.

- Ljuba Bandović je rođeni glumac. Bila sam sa njim na klasi i veoma smo bliski. On je možda jedan od najboljih partnera koje sam imala na sceni. Posle porođajne pauze, izašla sam iz kontinuiteta i mislim da je najbolje što mi se desilo da posle toga radim sa njim - rekla je ona.