Celebrity News

Miodrag Radonjić o svom liku u seriji "Ubice mog oca": Zoran je prilično sveden u odnosu na mene

Miodrag Radonjić o svom liku u seriji "Ubice mog oca": Zoran je prilično sveden u odnosu na mene

Miodrag Radonjić u seriji "Ubice mog oca" igra inspektora Zorana Janketića koji se ne slaže sa kolegom Aleksandrom Jakovljevićem (Vuk Kostić). Privatno su njih dvojica drugari.

I dok na setu glume inspektore suparnike koji svaki na svoj način žele da obezbede bolju poziciju, u privatnom životu nema ni "r" od rivalstva. Tačnije, kolege su i dobri prijatelji godinama unazad, a drugarstvo svakim danom iznova potvrđuju. Miodrag se ekipi "Ubica" priključio na kraju prve sezone i najviše scena ima upravo sa Kostićem.

- Od prošlog leta sam postao deo ekipe. Još tada smo se svi uklopili i divno smo funkcionisali. U drugoj sezoni je još lepša saradnja. Vuk i ja smo dobri drugari, radili smo zajedno dok sam ja još bio student. Posle prve predstave koju sam radio veoma smo se sprijateljili i počeli smo da se družimo. Posle toga radili smo još nekoliko projekata, a evo sada i "Ubice", tako da imamo lep privatni odnos. Zanimljivije nam je kad se ugase kamere nego kada su upaljene. Pričamo o zajedničkim temama, obojica volimo prirodu, ronjenje, more, on je na neki način bio moj guru i u i učitelj. Ja takođe volim sport, bavio sam se borilačkim veštinama - kaže nam Miodrag, kojeg smo pitali zašto za Vuka važi mišljenje da je hladan i bez emocija.

- To sve zavisi od međuljudskih odnosa. Nisam stekao utisak da je hladan, možda prema nekome jeste... - dodaje glumac.

Miodrag igra lik inspektora Zorana Janketića, za kojeg još uvek nije najjasnije da li je pozitivan ili negativan.

- Zasluga pisca je što je lik dvosmislen. Jako mi se dopala uloga, bio mi je izazov da igram. I inače u životu je tako u oblasti policije i kriminala da stvari nisu crno-bele, tako i u seriji. Zoran ima i unutrašnji sukob kada dobije obećanje da će biti načelnik policije. To je nešto što njega lično može da kopka - kaže Miodrag.

O tome koliko se razlikuje od uloge koju igra, kaže:

- Energetski smo dosta drugačiji. Zoran je prilično sveden u odnosu na mene. Privatno sam emotivan, u nekim momentima i impulsivan.

Serija se, između ostalog, bavi i korupcijom u policiji.

- Tačno je da sam istraživao i bavio se tematikom. Zanimalo me je kako žive inspektori i policajci. Kada osoba nema materijalne mogućnosti, onda je vrlo lako da sklizne u tu vrstu korupcije. Što si finansijski slabiji, to si potkupljiviji. Osim ukoliko ne postoje moralni stavovi koji su čvrsto utemeljeni. Ipak, to kod nas nije često slučaj.

Miodrag je stekao veliku popularnost, a samim tim i obožavateljke, koje kada priđu najčešće pitaju sledeće:

- Prilaze mi i pitaju me ko je ubica. Volim kada ljudi prate moj rad, kako na seriji tako i u pozorištu. Cenim kada neko pohvali predstavu na alternativnoj sceni u Šafarikovoj 7. Zato što može da prisustvuje oko 50 ljudi, i onda mi je baš drago.

Mnoge njegove obožavateljke bi volele da znaju da li je trenutno zaljubljen, a on skromno priznaje.

- Jesam, zaljubljen sam.