Celebrity News

Neša Galija otkrio: Uradio sam pesmu po stihovima Matije Bećkovića

Autor: | 16/08/2017

Neša Galija otkrio: Uradio sam pesmu po stihovima Matije Bećkovića

Kapije beogradskog Ušća večeras se otvaraju za posetioce 15. "Bir festa", a priliku da svira na jednom od najznačajnijih muzičkih festivala u regionu imaće i niška grupa "Galija". Rokeri s juga predvođeni pevačem, kompozitorom i gitaristom Nenadom Milosavljevićem, poznatijim kao Neša Galija, sviraće posle ponoći i ujedno zatvoriti prvo veče "Bir festa", na kojem su nastupali i ranijih godina.

Fronmen grupe Galija otkrio je za Novosti da bend na novom albumu sprema pesmu po stihovima akademika Matije Bećkovića.

- Čitajući Matijinu poeziju, našao sam tu pesmu. Pitao sam ga da li bi imao nešto protiv toga da komponujem muziku na njegove stihove, i on se složio. Vrlo jednostavno, to su umetnici. Reč je o baladi, još nema naziv, a stihovi su me baš "udarili", jer imaju neverovatnu energiju. Velika mi je čast što mi je Matija Bećković dozvolio da muzikom "ozvučim" njegovu pesmu i čini mi se da sam uspeo da dočaram energiju i emociju koju je implementirao u stihove. Njegova emocija deluje vrlo borbeno, nije osoba koja priča o emociji čekajući događaj, već čovek koji provocira događaj - priznao je Neša za Novosti i dodao:

- Nisam uopšte razmišljao o tome da li će neka pesma biti hit ili ne, već sam ovaj album radio tako da se meni dopada. Kroz dosadašnje hitove rekli smo sve, sada smo u životnom dobu kada je vreme da pričamo o temama i stvarima adekvatnim našim godinama. Treba dostojanstveno stariti, biti u skladu sa sobom i prirodom. Kada sam bio klinac i želeo da nahranim mozak nečim pametnim, čitao sam ozbiljne knjige.