Celebrity News

Nije Lindzi Lohan jedina: I Vudi Alen brani Harvija Vajnštajna

Autor: | 16/10/2017

Nije Lindzi Lohan jedina: I Vudi Alen brani Harvija Vajnštajna

Izgleda da nije samo glumica Lindzi Lohan stala na stranu Harvija Vajnštajna, optuženog za seksualno maltretiranje i uznemiravanje žena širom Holivuda, već je to sada učinio i američki glumac i reditelj Vudi Alen (81).

On je izjavio da je tužan zbog Vajnštajna, a javnost je šokirana ovakvim prizanjem prenose svetske agencije.

- Cela afera oko Harvija Vajnštajna je veoma tužna za ceo svet. To je tragično za sirote žene koje su umešane, tužno za Harvija čiji život je tako okrenut naglavačke - rekao je Alen u intervjuu za Bi-Bi-Si.

Alen je devedesetih godina i sam bio optužen da je seksualno napastvovao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou, dok je bila dete. Sudija i socijalne službe su tada, u vreme sudske borbe za starateljstvo nad decom Alena i Mie Farou, zaključili da te optužbe nisu osnovane.

Dilan Farou je, međutim, 2015. godine ponovila optužbe u otvorenom pismu Njujork tajmsu. Alen ih je nazvao "lažnim i sramotnim“.

Prošle godine je i Alenov sin Ronan Farou (29) osudio medijsko ćutanje o prošlosti njegovog oca jer je reč o filmskoj zvezdi.

Inače, Ronan Farou je autor jednog od članaka u magazinu Njujorker kojima je otkrivena Afera Vajnštajn.

Harvi Vajnštajn i Vudi Alen su sarađivali, ali je Alen za Bi-Bi-Si tvrdio da nije bio svestan ponašanja zbog kog je čuveni producent optužen.

- Stalno se čuju brojne fantastične glasine. Neke se pokažu istinitima a neke, mnogo njih, su samo priče o ovoj glumici ili onom glumcu - rekao je Alen.

Vudi Alen je naveo da se nada da će Vajnštajnov slučaj dovesti do poboljšanja, ali i upozorio na rizik da se stvori "ambijent lova na veštice“.

- Ako svaki čovek koji u svojoj kancelariji namigne ženi odjednom mora da zove advokata, ni to nije dobro. Ali je tačno da želimo da iz ovako nečeg ispadne nešto korisno za ljude, a ne samo tužna i tragična situacija - naglasio je Alen prenose agencije.

Podsećamo, Harvi Vajnštajn je odbacio sve optužbe iznete protiv njega. Dobio je otkaz i izbačen je iz Američke filmske akademije.