Celebrity News

Nina Radulović: Štreber sam, nekada se na poslu pojavim i dva sata ranije

Autor: | 19/04/2018

Nina Radulović: Štreber sam, nekada se na poslu pojavim i dva sata ranije

Godinama smo navikli da Ninu Radulović gledamo u zabavnim emisijama, tako da nas je iznenadila kada je odnedavno počela da radi kao prezenter "Nacionalnog dnevnika" na Tv Pink.

Od kako je završila Fakultet političkih nauka, njena interesovanja su bila okrenuta temama koje su zastupljene u informativi.

- Ne možemo baš uvek da biramo ono što najviše želimo da radimo, nekada moramo i da dočekamo idealan trenutak. Ja se osećam kao da sam svoj dočekala. Televizija Pink, na kojoj sam zaposlena već šest godina, i čelni ljudi i urednici osetili su potrebu da popune upražnjena mesta u informativnoj redakciji, tako da smo brzo napravili dogovor i isto tako brzo počeli sa radom. Inače, kada sam počinjala da radim na ovoj televiziji, primljena sam da budem deo informative, ali baš u tom momentu "Trenutak istine" je ostao bez voditelja, pa sam tada prihvatila radni zadatak - kaže Nina Radulović za "Blic TV magazin".

Znači da je kruna karijere u informativnom novinarstvu?

- Za moje viđenje novinarske karijere jeste. Ipak ne žalim što sam prošla ceo krug i tako videla kako funkcioniše i zabava, produkcija, emisije studijskog tipa, licencni formati, festivali i sve ono što čini moj portfolio, jer je to sve deo istog posla.

Koliko bi vam bilo lakše da i uređujete i vodite Vesti na Pinku?

- Tehnički bi bilo teže, jer urednički posao zahteva realizaciju mnogo segmenata, a ne samo pravljenje najava. Opet ja kao prezenter moram da znam svaki korak pripreme sadržaja Dnevnika, pa svakodnevno učim kako bih se jednog dana obučila da sve mogu da pripremim sama. Dosta toga ja već i znam, jer je produkciono tehnički proces sličan onome što sam do sada za ovih deset godina, koliko sam u medijima, radila. Uredništvo je svakako vrlo provokativno i kao takvo me zanima.

Šta vam zameraju u vođenju "Nacionalnog dnevnika"?

- Za sada mi niko nije dao zamerke, verovatno ne zato što sam bezgrešna u obavljanju posla, već zato što je prošlo tek kratko vreme, ali su i kolege a i slučajni prolaznici koji mi se u toku dana obrate iznenađeni kada me vide ozbiljnu na ekranima. Ipak, taj odraz zapravo je deo moje prirode, koji gledaoci do sada nisu imali priliku da vide, pa i ne čudi činjenica da im je neobično. Sa druge strane, ja sam štreber, pa sam uvek na vreme na svom radnom mestu, ali i želim da što bolje budem pripremljena, a za to treba vremena, pa se pojavim na poslu nekada i dva sata ranije.