Celebrity News

Njegovu pesmu "Despacito"svi znaju, a ko je muzičar Luis Fonsi?

Njegovu pesmu "Despacito"svi znaju, a ko je muzičar Luis Fonsi?

Samo ako ste prethodnih meseci živeli ispod staklenog zvona ili negde u pustinji, niste čuli za megahit Despacito koji peva dvojac iz Portorika Luis Fonsi i Dedi Jenki.

Pesma je i dalje broj 1 na mnogim svetskim top-listama. U Velikoj Britaniji je već punih sedam nedelja na prvom mestu, dok je u Americi postala prva pesma na vrhu lestvice koja nije s engleskog govornog područja još od 1996. i legendarne "Makarene".

Evo ko je atraktivna brineta iz hit spota “Despacito”

Neverovatan je podatak da pesma za samo šest meseci ima 2,3 milijarde pregleda na Jutjubu i na dobrom je putu da pretekne neprikosnoveni Gangam Style.

Uspehu pesme doprineo je i Džastin Biber koji se pojavljuje u remiksu. I dok su ljubitelji muzike znali ko je Dadi Jenki koji koji je hitom "Gasolina" popularizovao Reggaeton, autor Despacito Luis Fonsi do sada je bio potpuno nepoznat van sveta latino muzike.

Luis Alfonso Rodriguez Lopez-Cepero rođen je 1978. u glavnom gradu Portorika San Huanu, kao najstarije dete oca Alfonsa i majke Delije. Ima dva brata – Jeana, koji je takođe pevač, i Ramona, kao i sestru Tatianu.

A post shared by Luis Fonsi (@luisfonsi) on Jun 10, 2017 at 3:49pm PDT

Već kao dete počeo je da peva i imitira popularne pevače, a nakon što se preselio u SAD, počeo je da nastupa sa grupom Big Guis.

Luis je diplomirao pevanje na “Florida State ” Univerzitetu, a prvi album izdao je 1998. godine. Prodao se u 100 hiljada primeraka pa je Luisu otvorio vrata latinskih zemalja u kojima je postao popularan.

A post shared by Luis Fonsi (@luisfonsi) on Apr 28, 2017 at 9:19am PDT

Drugi album Eterno iz 2000. postigao je još veći uspeh, a Fonsi je postajao sve poznatiji . Tome je doprineo duet sa Kristinom Agilerom ali i turneja sa Britni Spirs.

Dosad je izdao 8 albuma, ali sve do ove godine nije imao veliki hit na američkoj top-listi. Najveći uspeh bilo mu je 90. mesto na "Billboardu". A onda se dogodio Despacito

– Sve do hita Despacito bio sam poznat po romantičnim baladama. Pesma je nastala pre dve godine. Uzeo sam gitaru u ruke i krenuo da `dižem` ritam – rekao je Fonsi u intervjuu za Rolling Stone.

Namera mu je bila da iskoristiti reč Despacito (polako), koja se sa lakoćom rastavlja na slogove. Tako je prvo napisao refren, a onda i zarazni ritam. Upravo mu je to i bio cilj, da kombinacija refrena i ritma slušaocima ne izlazi iz uha. Tada je nazvao i prijatelja Dedi Jenkija, koji stoji iza više od 15 latino hitova.

A post shared by Luis Fonsi (@luisfonsi) on May 12, 2017 at 10:30am PDT

Pesma je postala hit u januaru, ali na prvo mesto doveo ju je Džastin Biber, koji je čuo u jednom klubu u kojem je nastupao i odlučio da snimi novu verziju sa momcima.

Inače, Luis se dva puta ženio. Od 2003. do 2010. bio je u braku sa glumicom Adamari Lopez, a od 2011. u vezi je sa manekenkom Ageda Lopez. Iste godine u Majamiju im se rodila ćerkica Mikaela. U braku su od 2014.

Izvor: hellomagazin.rs/vecernji.hr
Foto: Guliver/Getty Images

Komentari (0)

Loading