Celebrity News

Veliki potez najboljeg tenisera na svetu: Novak Đoković donirao milion evra Srbiji za kupovinu respiratora

Veliki potez najboljeg tenisera na svetu: Novak Đoković donirao milion evra Srbiji za kupovinu respiratora

Najbolji reket sveta, Novak Đoković i njegova supruga Jelena Đoković preko svoje fondacije, donirali su Srbiji milion evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme

Poput velikog dela populacije širom sveta, tako i Novak Đoković vreme provodi sa porodicom u izolaciji zbog pandemije opasnog virusa.

On se danas obratio javnosti iz svog doma i poručio da je Srbiji donirao 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

U obraćanju medijima Đoković se zahvalio medicinskim stručnjacima koji su mu pomogli da donese odluku o donaciji.

- Želeo bih da se zahvalim ljudima u Srbiji i vlastima. Pokušavali smo da komuniciramo sa svim mogućim medicinskim stručnjacima u Srbiji, ali i širom sveta. Oni su nam pomogli da se odlučimo o donaciji, a ona je milion evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe - rekao je početku obraćanja Đoković, a prenosi "Blic".

Dejan Stanković donirao Srbiji ogromnu pomoć zbog koje mu cela nacija aplaudira!

Zatim je njegova supruga, Jelena Đoković ispred fondacije Novaka Đokovića dodala više detalja.

- Ušli smo u tematiku i problem, zahvaljujući Novakovom imidžu, imali smo pristup ljudima koji imaju iskustva. Razlog zašto se nismo javili jer su informacije bile nestabilne. Non stop se nešto menja, između ostalog, respiratori su najneophodnija oprema. Svi smo nagrnuli na proizvođače, a respiratora nema dovoljno. Cene se kreću od 10.000 do 50.000 evra. Između ostalog iskoristili smo ovu priliku da naučimo nešto.

Potez teniserke vredan divljenja! Ana Ivanović donirala Srbiji 35 respiratora!

- Niko nema konkretno rešenje. Razmišljali smo o doktorima, to su kompleksne mašine, pa smo tražili da to budu mašine koje su već poznate doktorima. Razmišljali smo kako sve da dostavimo, hvala Bogu imamo divne ljude s kojima smo u kontaktu, uspećemo da dostavimo respiratore. Komplikacija postoji, ali uspećemo. Otvorili smo žiro račun u Fondaciji da oni koji mogu da nam pomognu to urade - dodala je Jelena.

Prirodom protiv korona virusa: Novakovih 10 pravila za jačanje imuniteta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on Jun 6, 2019 at 2:04am PDT

Najbolji teniser na svetu obećao je kako će se u narednom periodu češće javljati, ali putem svojih naloga na društvenim mrežama gde će pokazivati kako provodi vreme sa porodicom i na taj način motivisati ljude da ostanu kod kuće.

- U narednih nekoliko dana smo planirali da sa decom pravimo neke kućne izazove. To ćemo podeliti sa svima na mrežama. Tako ćemo pokazati kakvim se aktivnostima bavimo. Provodimo kvalitetno vreme sa decom. Ne pamtim da sam imao toliko vezanih nedelja kući od kada sam postao otac, Posvetio sam se nekim stvarima za koje nemam vremena i koje su potisnute i po stranu. Dosta čitanja, fizičkih aktivnosti, uvek može nešto da se radi. Sve ću to podeliti na mrežama - obećao je Đoković.

Novak Đoković otkrio šta je njegovoj deci zabranjeno

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Mar 24, 2020 at 8:59am PDT

Na kraju su Đokovići otkrili kako njima prolazi vreme u izolaciji.

- Slabo smo gledali televiziju ovih dana, ali smo, na primer, sa klincima dosta čitali njihove knjige i živeli u imaginarnom svetu. Ja čitam Gandijevu autobiografiju, došla sam do dela gde je bila epidemija kuge, karantin je bio uveden. Istorija se ponavlja, možemo od nje puno da naučimo - rekla je Jelena, a je Novak otrio da čita "Srpski rečnik" Radovana Damjanovića jer ga zanima istorija svoje zemlje.

Jelena Đoković: U životu, da biste hrabro poleteli ka vrhu, prvo morate da uhvatite dobar zalet

Kompletan snimak Novaka i Jelene Đoković možete pogledati u video snimku: