Celebrity News

Odluka bračnog para Kluni o kojoj bruji ceo svet!

Odluka bračnog para Kluni o kojoj bruji ceo svet!

Zgroženi odlukom američke administracije i predsednika Donalda Trampa da razdvoje decu od roditelja kada ih uhvate u ilegalnom prelasku granice, Amal i Džordž Kluni odlučili su da im pomognu...

Ni slavne osobe nisu ostale imune na poslednju odluku Donalda Trampa, koja najviše šteti onima koji ni ne znaju šta je to politika ni njene mere - najmlađima. Svet je zgrožen odlukom da se deca, koja su s porodicama uhvaćena u nelegalnom prelasku meksičko-američke granice, odvoje od roditelja.

I dok roditelji dane krate u zatvoru, iščekujući kaznu i deportaciju, hiljade dece smešteno je u tzv. prihvatilišta, koja su ništa drugo nego zatvori, a dnevno mogu tek dva sata da izađu na vazduh.

Sve to izuzetno je teško palo slavnim supružnicima Džordžu i Amal Kluni, koji su i inače posebno osetljivi na socijalna pitanja, pogotovo nakon što su im se pre godinu dana rodili blizanci Ela i Aleksander.

Pošto su se zapitali kako bi danas-sutra njihova deca reagovala na to što se događa na granici, bračni bar Kluni doneo je odluku:

- U nekom trenutku u budućnosti naša deca će nas pitati: "Da li je istina da je naša zemlja nasilno odvajala decu od roditelja i stavljala ih u prihvatilišta?" A naš odgovor će biti - da. Pitaće nas šta smo mi preduzeli oko toga, a šta ćemo im mi odgovoriti? Ne možemo da promenimo političke odluke, ali možemo da pomognemo žrtvama. Danas je Kluni fondacija za pravdu donirala 100 hiljada dolara centru za prava imigrantske dece - navodi se u zvaničnoj izjavi porodice Kluni.