Celebrity News

Otkriven uzrok smrti slavnog muzičara Toma Petija

Otkriven uzrok smrti slavnog muzičara Toma Petija

Muzičar Tom Peti umro je od predoziranja lekovima među kojima je ključan fentanil, moćni opijat koji je kriv i za smrt Prinsa.

- Naša porodica sastala se ujutro s ekipom patologa koji su rekli da je Tom podlegao predoziranju s nekoliko lekova - piše u saopštenju koje su u petak objavile supruga i ćerka muzičara, Dana i Aria.

Naglasile su da je pevač imao "nekoliko teških zdravstvenih problema, među kojima emfizem pluća, probleme s kolenima i prvenstveno slomlen kuk".

Uprkos toj bolnoj povredi održao je turneju s 53 predviđenih datuma, pogoršavši prelom.

- Mislimo da su mu bolovi postali jednostavno nepodnošljivi što je izazvalo njegovo preterano uzimanje lekova - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je zbog toga uzimao više analgetika, među kojima flastere fentanila i veruju, "kao što je patolog zaključio, da je njegova smrt bila nesrećni slučaj".

Roker Tom Peti umro je 3. oktobra u 66. godini života. Poznat po "Learning to Fly", "I Won't Back Down" i "Free Fallin", nedelju dana ranije završio je turneju kojom se slavilo 40 godina njegove grupe Heartbreakers.

Fentanil je uzrokovao preranu smrt i superzvezde Prinsa, a i glumci Hit Ledžer i Filip Sejmur Hofman još su dve zvezde koje su preminule poslednjih godina od predoziranja opijatima.