Celebrity News

Ove praznične filmove gledamo svake godine i nikad nam neće dosaditi

Ove praznične filmove gledamo svake godine i nikad nam neće dosaditi

Vreme praznikaje vreme je za porodicu. A provoditi vreme sa porodicom najlepše je uz finu hranu i, naravno, televiziju. Poslednjih dvadesetak godina domaći kanali  navikli su nas na određene filmove koje smo u međuvremenu toliko zavoleli da ih gledamo ne samo svakog Božića nego i često kad su praznici daleko. Evo nekih koji nam nikad neće dosaditi, čak i nakon što ih pogledamo po stoti put.

Ustvari ljubav

Klasik. Od ovih slatkih, duhovitih, tragičnih i prekrasnih ljubavnih priča ne možemo da se odlučimo koja nam je najdraža. Sigurno je da ridamo svaki put kad Ema Tompson shvati da je Alen Rikmen vara, da se topimo kad premijer hju Grand poljubi svoju asistentkinju Martinu Mekačen na školskoj predstavi i da nam je užasno neugodno kad Endru Linkoln prizna Kjari Najtli da je voli. Ovaj film volimo da gledamo i preko godine.

Sam u kući

Šta reći? Jadni Kevin svake godine bori se protiv provalnika, a mi ga svake godine moramo da ga gledamo na TV-u; i nije nam ni žao. Mali Mekoli Kalkin stvarno je presladak, a iako znamo svaku rečenicu napamet, još uvek nam ponekad izmami osmeh na lice. I ove godine ćemo gledati.

Kako je Grinč ukrao Božić

Ljudi znaju biti okrutni. Kao što je jedan od korisnika Tvitera napisao, Grinč zapravo nikad nije mrzeo Božić, nego ljude. A to, budimo realni, nije teško. Grinč na kraju ipak shvata šta je Božić, odnosno šta bi trebalo da predstavlja, a između toga umiremo od smeha na genijalnu izvedbu Džima Kerija.

Divan život

Jedan od najpopularnijih filmova svih vremena koji nam vrati veru u ljubav i nauči, još jednom, šta je stvarno važno u životu. Praznici bez ovog filma jednostavno ne može biti potpun. Uživanje za celu porodicu.

Čudo u 34. ulici

Uopšte nije bitno koju verziju gledamo, Čudo u 34. ulici ujek je predivno, ispuni nas dečjom srećom i skoro stvarno poverujemo da Deda Mraz postoji. Predivan film koji će vam uvek ulepšati praznike. Ne propušta se.

Vilenjak

Šta reći o Badiju the Elfu, najboljem filmu svih vremena (verojatno)? Ako ga niste pogledali - ne znamo šta je s vama. Ako jeste i ne obožavate ga - nije nam jasno. Vili Farel u ulozi života, Zoi Dešanel kao plavuša i plakanje od smeha.

The Holiday

Jedan od slatkih, novijih filmova kog ne možemo da se nagledamo. Kejt Vinslet i Kameron Dijaz zamene kuće i živote na nekoliko nedelja zbog prekida sa svojim momcima. Kejt ode u Los Anđeles, a Kameron dođe u kolibu kraj Londona. Naravno, svaka pronađe neki novi užitak i sreću u svom životu.

Umri muški

Ima li šta bolje od Brusa Vilisa u potkošulji i s automatskim oružjem? Ne dopustite nikome da vas uveri da 'Umri muški' nije praznični film. Naravno, mislimo na prva tri nastavka, četvrti i peti se ne računaju.

Božićna priča

Takođe nije važno koja verzija, ekranizacija Dikensa uvek je savršen izbor, a osim što će vas zabaviti, kasnije ćete verovatno razmisliti o tome kako bi izgledalo da vas posete duhovi prošlih i budućih Božića. Budite dobri jedni prema drugima.

Gospodar prstenova

Za ovu relativno novu tradiciju krive su domaće televizijske kuće koje, otkad su dobile pravo prikazivanja ove fantastične trilogije stalno ih puštaju u vreme praznika, od Nove godine do Božića. Frodo i ekipa odličan su izbor za ponovno gledanje, a oni ambiciozniji mogu pogledati i sva tri nastavka za redom.

Batman: Povratak

Jednostavno, podseća nas na detinjstvo. Bartonov drugi Batman izašao je 1992. i jedan je od najdražih iz svih franšiza. Deni Devito najjeziviji je ikad kao Pingvin, Mišel Fajfer savršena je Žena mačka, Majkl Kiton jedan od boljih Batmana, a ceo Bartonov ugođaj genijalno nam ide uz kuvano vino po ćebencetom i nema šanse da nam dosadi.