Celebrity News

Pevačica Seka Aleksić gori od ljubavi: Uz Veljka sam naučila da budem smirenija!

Pevačica Seka Aleksić gori od ljubavi: Uz Veljka sam naučila da budem smirenija!

Pevačica Seka Aleksić ugostila nas je u vrtu svog bajkovitog doma nadomak Beograda, pokazujući nam deo sopstvenog porodičnog raja. 

Pevačica Seka Aleksić ostvarila je sve, a ljubav i porodica su na vrhu liste! 

Da će se ostvariti nešto ako u to čvrsto verujete i kad ka tome idete istrajno i odlučno, najbolje pokazuje primer života popularne pevačice Seke Aleksić (39). Ona je ostvarila sve svoje snove, u profesionalnom i privatnom smislu. Želela je uspešnu karijeru, i nije odustajala od nje čak i kad je bilo najteže. Sanjala je o velikoj porodici i, uprkos preprekama, želja joj je uslišena.

Danas atraktivna zvezda živi po meri koju je skrojila zajedno s njenim najvećim osloncem, suprugom Veljkom Piljikićem. U domu u kom odjekuje zvonak dečji smeh, njena porodica ima sve što im je potrebno za bezbrižno i sigurno leto, uprkos izazovnim i teškim vremenima u kojima se nalazimo.

Sekini sinovi Jakov i Jovan ni najmanje ne osećaju specifičnost situacije u kojoj svi živimo, zahvaljujući zalaganjima svojih roditelja koji naslednicima po ceo dan organizuju niz zabavnih aktivnosti.

NE PROPUSTITE: Seka Aleksić gori od emocija: Ti si naš zaštitnik, svetionik među stenama!

U jeku pandemije imate sve što vam je potrebno za savršeno leto na sigurnom u vašoj kući u Staroj Pazovi. U kojoj meri upravo u ovoj situaciji odluka da kupite kuću van grada dobija na značaju? Da li vas je u tome tada podržalo vaše okruženje?

- Kada smo razmišljali o lokaciji na kojoj ćemo izgraditi svoj dom, iskrena da budem, bezbednost u slučaju epidemije nije nam padala na pamet. Tada nismo razmišljali da bi nas moglo zadesiti ovo kroz šta svi prolazimo poslednjih meseci. Ispostavilo se da život van gradske gužve sada ima i dodatnu prednost.

- Tada smo razmišljali, pre svega, o lokaciji na kojoj ćemo moći da imamo porodični mir i izbor je pao na imanje koje je dovoljno udaljeno od beogradske vreve, a opet je dovoljno blizu da vrlo brzo automobilom možemo da stignemo u centar grada. Mir koji ovde imamo nema cenu, a u pravom smislu dolazi do izražaja sada kada imamo decu. Sve što im je potrebno za bezbrižno i srećno detinjstvo, nadohvat im je ruke.

- Pre svega, suprug i ja smo u mogućnosti da im i u kvantitativnom i u kvalitativnom smislu posvetimo mnogo više vremena, nego što bi to bio slučaj da živimo u stanu u nekom soliteru. Kada smo kupili ovo imanje na kom je sad naša porodična oaza, većina ljudi iz okruženja razumela je i podržala takvu odluku.

NE PROPUSTITE: Seka Aleksić gori od emocija: Ti si naš zaštitnik, svetionik među stenama!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Aug 4, 2020 at 12:41pm PDT

- Mada, bilo je i nekoliko onih koji su pitali: "Jeste li vi normalni, zašto idete na periferiju kad je Beograd epicentar svih dešavanja?" Čak i oni koji su to govorili, posle prve posete promenili su mišljenje i izrazili želju da se presele na neko slično, mirno mesto.

- Znamo da sada nije bezbedno putovati sa decom, a da li ćete do kraja leta otići negde, barem po Srbiji?
Kada je reč o opasnostima od pandemije, ne živimo u strahu, ali nastojimo da budemo oprezni i odgovorni. Kada imate decu, onda je odgovornost još veća.

- Pre svega čuvate njih, ali i sebe, jer znate da ste im potrebni zdravi. Imamo sreću da u okviru imanja imamo parkić za šetnju, dečje igralište, bazen okružen tropskim biljem, tu nam je sve. Veljko i ja volimo da putujemo, da upoznajemo nove predele, da se vraćamo nekim turističkim destinacijama na kojima nam je bilo lepo. Međutim, sada za to nije baš pogodan trenutak. Ne samo zbog epidemije nego i zbog činjenice da je naš mlađi sin Jovan tek napunio šest meseci. Sigurna sam da će za putovanja biti vremena kasnije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Jul 30, 2020 at 6:36am PDT

Kako se pazite i s kim se viđate od sredine marta? Da li Jakov oseća manjak aktivnosti van kuće od početka pandemije?

- Najpre, važno bi bilo da znamo razliku između socijalne i fizičke distance. Fizička distanca koja se preporučuje u cilju suzbijanja epidemije, ne znači da bi sada trebalo da se otuđujemo. Socijalna smo bića i komunikacija, posebno s bližnjima, veoma je važna za naše mentalno zdravlje. Na raspolaganju su nam onlajn platforme koje omogućavaju video-komunikaciju, ako je reč o osobama koje su nam drage, a geografski su udaljene. Meni i mojoj porodici ovo stanje ne pada teško, jer smo navikli da živimo mirnijim životom.

- Nismo se zatvorili u četiri zida, povremeno nas posete članovi porodice, prijatelji, saradnici, uz poštovanje preporučenih mera zaštite. Ostale socijalne aktivnosti ostavili smo za vreme kada epidemiološka situacija bude povoljnija. Recimo, odlazak u zoo-vrt nije baš neophodan sada, jer možemo da odemo i kroz nekoliko nedelja. Jakovu i Jovanu ništa ne nedostaje, suprug i ja se trudimo da oni ni najmanje ne osete specifičnosti ovog stanja u kom smo se svi našli.

NE PROPUSTITE: Seka Aleksić oduševila u kupaćem: Najlepše noge koje je video „Instagram“

Nedavno ste proslavili 39. rođendan. Kako ste obeležili vaš dan budući da je bio u martu?

- Već godinama svoj rođendan, kao i sve važne datume, obeležavam žurkom. Nekada je ona veća, nekada manja, ali je uvek u znaku dobrog raspoloženja i najlepših emocija. Tako je bilo i ovoga puta, s tom razlikom što smo ovaj rođendan obeležili manjom, intimnom proslavom u skladu s vanrednim stanjem u kom smo tada bili. Za veća slavlja biće vremena. Uostalom, iduće godine je jubilarni, 40. rođendan, i verujem da ću tada prirediti veliko slavlje.

Na rođendan ste objavili pesmu "Adio", u kojoj je i ovaj stih: "Adio prijateljima koji su nas izdali". Imate li mnogo takvih iskustava i koliko su ona bila bolna kada su se desila, a kako sa ove vremenske distance gledate na to?

- Stihovi koje pevam ne moraju nužno da budu biografski. Pre svega, moraju da budu životni, da nose snažnu poruku, da dotaknu i onoga ko se prepozna u njima, a i onoga ko je svestan da će se nekada u životu možda naći u takvoj situaciji. Izdaja jeste nešto što je loše, nešto bolno što čoveka može da zadesi. Nije da se kroz život nisam susretala sa situacijama u kojima se osetim izdano, ali na moju sreću takvih iskustava nije bilo mnogo.

Kada vidite kakvog ste supruga i oca svojoj deci izabrali, kako se osećate?

- Srećno, zadovoljno, ponosno. Naši izbori mnogo govore o nama samima. Kada smo veoma mladi, prilikom izbora partnera rukovodimo se kriterijumima koji su prikladni tom uzrastu. S vremenom, iskustvom, sazrevanjem, ti kriterijumi se menjaju, dopunjuju. Kada s nekim planiramo da zasnujemo porodicu, važno je da na svog partnera gledamo i kao na budućeg oca naše dece. Nije važno da imamo iste poglede samo kada je reč o putovanjima, uređenju doma, provodu, važnije je da li nam se podudaraju stavovi kada je reč o porodici, koja je baza svakog normalnog čoveka. U Veljku sam to odmah prepoznala i shvatila koliki značaj za njega ima porodica. Od samog početka sam znala da će biti odličan suprug i otac za primer, a on je to kasnije samo potvrdio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Aug 3, 2020 at 3:23am PDT

Koje su to osobine koje Veljka izdvajaju i i čine ga idealnim partnerom za vas?

- Kada smo se upoznali, oboje smo bili već zrele, ostvarene osobe, ali je kod njega primetno bilo to da razmišlja zrelije od pripadnika svoje generacije. On ima urođen zaštitnički stav i kada je reč o svojim najbližima i kada je reč o prijateljima. To svakoj ženi prija. Lepo je to što je duhovit, što ume da mi izmami osmeh i kada možda nisam raspoložena, ali su važnije sigurnost i bezbrižnost koje pored njega osećam.

Da li ste se vi i suprug tokom vašeg odnosa jedno drugom prilagođavali ili su promene dolazile spontano? Koliko ste oboje sazreli tokom vašeg odnosa?

- Svakako da smo oboje zreliji nego na samom početku. Prilagođavanje dolazi spontano, ali je potreban i trud oba partnera. Potrebna je spremnost da se gradi zajednički život. Što je ljubav jača, to je ta spremnost veća, a uspeh izvesniji. Naši temperamenti nisu bili identični na početku, a nisu ni sada. Partneri u izgradnji zajedničkog života i prilagođavanja ne smeju da izgube individualnost, već da uz poštovanje onog drugog rade na sebi i eventualno promene neke osobine koje nisu baš za pohvalu. Recimo, uz Veljka sam naučila da budem smirenija, da obuzdam nestrpljivost koju sam ranije imala kao izraženu crtu. To nije ugrozilo integritet moje ličnosti, već je uticalo na to da budem još bolja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Jul 29, 2020 at 11:46am PDT

U medijima ste govorili o očinskoj figuri koja vam je u detinjstvu na neki način nedostajala, zbog razvoda vaših roditelja. Koliko je važno da deca u tom osetljivom periodu detinjstva mogu da se oslone jednako na oba roditelja?

- Svi oni koji su stručni za tu oblast, ističu značaj prisustva i podrške oba roditelja detetu koje tek počinje da korača kroz život. Moje iskustvo ne odudara od toga. Bog i priroda odredili su ulogu majke u životu deteta, kao i ulogu oca, ali i njihovu zajedničku ulogu u odrastanju i odgoju mališana. To ne znači da dete razvedenih roditelja nužno mora da nosi traumu. I otac i majka u slučaju razvoda mogu da se potrude da posledice budu što bezbolnije za dete, ali je svakako lepše i lakše kada mališani odrastaju u srećnoj porodici, obasuti ljubavlju i pažnjom oba roditelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Aug 3, 2020 at 2:35am PDT

Kom sistemu vrednosti učite decu? Da li im prenosite sve ono čemu su vas naučili roditelji?

- Vremena se menjaju, danas i brže nego ranije, a paralelno s tim dolaze i nove okolnosti. Međutim, neke osnovne ljudske vrednosti uvek ostaju. Jovan je još mali, a Jakova učimo da uvek kada nešto poželi, najpre se pomoli Bogu i obeća da će biti poslušan i dobar. Čim i mlađi sin malo stasa, i njega ćemo učiti tome. Za decu je veoma važno da od malih nogu nauče da osećaju ljubav prema Gospodu, da bi sutra kada odrastu, znali koji je jedini ispravan put. Trudim se da u njihovom vaspitanju prioritet bude sve ono što je i mojoj majci bilo najvažnije, a to je da dete izraste u kvalitetnu osobu koja će biti vredna, istrajna, koja će umeti da se bori kroz život da bi ostvarila svoje ciljeve.

Koliko je truda i rada uloženo u vaš put? Da li ste se nekad osećali kao da ne možete da nastavite jer je suviše teško?

- Ranije sam o tome govorila i uvek isticala da se jesam susretala sa izuzetno teškim životnim okolnostima i situacijama, ali nikada nisam sumnjala u sebe, niti sam odustajala. Važno je imati cilj uvek u životu. Kad ga imamo, onda možemo da nađemo način da ga ostvarimo. Nekada je to lako, nekada mnogo teško, ali je u oba slučaja lepo kad ga ostvarimo i uživamo u rezultatima. Uvek sam bila veliki borac koji je svestan da nije sramota pasti, ali je sramota posle toga ne ustati i nastaviti dalje.

NE PROPUSTITE: Pevačica Seka Aleksić sva u zlatu: Ovo je njeno vreme! (foto)

Da li biste podržali vaše sinove ako bi sutra odlučili da krenu putem muzike i karijere profesionalnog pevača ili muzičara?

- Obojica su još mali, tako da se teško može naslutiti šta će biti njihov profesionalni izbor. Suprugu i meni važno je da u toku odrastanja dobiju ispravne smernice i da izgrade pravilan sistem vrednosti. Kada dođe vreme da biraju svoj poslovni put, svakako da ćemo podržati njihov izbor. Ako to bude muzika, neću ih sputavati, a dodatni motiv za to je činjenica da ja na samom početku karijere nisam imala punu podršku roditelja. Primer sam da se u profesionalnom smislu može postići uspeh i onda kada se naš izbor ne podudara s mišljenjem naših roditelja, ali je svakako jasno da je taj put nešto lakši ukoliko nas majka i otac podržavaju u tome.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Jul 27, 2020 at 2:13pm PDT

Na šta ste najviše ponosni, na čemu ste najviše zahvalni i da li postoji nešto što biste promenili na svom putu?

- Zahvalna sam Bogu što mi je omogućio da živim život o kakvom sam sanjala. Na šta sam ponosna? Na sve što sam uradila. Ponosna sam na srećnu porodicu, pre svega, kao i na stabilnu karijeru koja traje već više od dve decenije, mada ću 20 godina profesionalnog bavljenja pevanjem i diskografske aktivnosti obeležiti kroz dve godine. Ponosna sam na sve ono lepo što sam uradila, ali i na poneku grešku koja se desila, jer sam iz takvih situacija izvlačila pouke i učila. Kada se nađemo pred nekim iskušenjem, ono ne treba da nam predstavlja problem, već priliku da naučimo ono što možda do tada nismo znali i da posle toga budemo još snažniji.

Koji biste savet danas dali Seki Aleksić koja je počinjala karijeru?

- Rekla bih joj da samo nastavi tako kako je krenula putem koji nije nimalo lak, ali koji vodi sigurnom uspehu. Možda bih joj samo dala savet da se manje nervira zbog nekih stvari koje nisu toliko važne. Nerviranje nas često dovodi u stanje stresa, a on je najveći neprijatelj zdravlja.

NE PROPUSTITE: Seka Aleksić pokazala zgodno telo, ali jedan detalj u dvorištu privukao svu pažnju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Jul 31, 2020 at 11:09am PDT

Komentari (0)

Loading