Celebrity News

Pikanterije u doba korone: Brak Emanuela i Brižit Makron na ispitu?

Pikanterije u doba korone: Brak Emanuela i Brižit Makron na ispitu?

Osim što je supruga francuskog predsednika, Brižit Makron slovi za njegovog najbližeg poslovnog savetnika. U danima kada je Makron rastrzan između ponuđenih rešenja za rešavanje krize s pandemijom nihov brak stavljen je na ispit.

Na samom početku prošle nedelje prva dama Francuske Brižit Makron napunila je 67 godina. Možda je loša vest da suprugu francuskog predsednika Emanuela Makrona (42) taj podatak svrstava u rizičnu grupu populacije kojoj najviše preti COVID-19, ali je verovatno dobra vest da energična Brižit ovih dana ne sedi skrštenih ruku.

Naime, dok je čitava Francuska pod snažnim udarom zaraze, te je čak u prvih pet zemalja u čitavom svetu po broju obolelih, Brižit je glas koji ohrabruje predsednika u metodama za rešenje krize koje mnogi njegovi saradnici pokušavaju da saseku u korenu. Kako navode upućeni izvori iz bliskog okruženja prvog bračnog para ove zemlje, Brižit je upoznala supruga sa doktorom Didjeom Raulom, jednim od najcenjenijih stručnjaka za infektivne bolesti na svetu, koji ovih dana propagira donekle kontroverznu ideju da se organsko jedinjenje hlorokin koristi kao lek za koronavirus.

NE PROPUSTITE:
Zbog pritiska javnosti da IZGLEDA STARIJE od supruga, Brižit Makron se u tajnosti podvrgla estetskim zahvatima?

Brižit Makron - Do koje mere prva dama ima uticaj na važne političke i krizne odluke predsednika? 

Stoga se u kuloarima Jelisejske palate navodi da Makronovi sa čuvenim doktorom održavaju redovan kontakt, a da je Emanuelu poverenje u njega usadila supruga, što nije po volji mnogim članovima njegove stranke, iako je poznato da su dobar odnos sa doktorom gradili i bivši francuski predsednici. Brižit je navodno u kontaktu s marseljskim stručnjakom otkako on leči njenu dobru prijateljicu.

S druge strane, Makron, rastrzan između različitih ideja njegovih saradnika, odlučio je da prelomi i osloni se na intuiciju njegove supruge te je nedavno izjavio da je razočaran što mnogi sumnjaju u Raulovo otkriće.

Oni koji su protiv njegovog recepta, navode da se hlorokin pokazao opasnim po kardiovaskularne pacijente, te da nije dovoljno istraživanja obavljeno kako bi lek bio pouzdan. Čitava ova priča, zapravo, dovela je do druge dileme koju izražava jedan deo francuske javnosti, a to je do koje mere prva dama ima uticaj na važne političke i krizne odluke predsednika.

NE PROPUSTITE:
Brižit Makron: Emanuelova jedina krivica jeste to što je mlađi od mene

Brižit Markon - Superiorna pozicija u braku!

Ne treba podsećati na starosnu razliku između bračnog para, niti na činjenicu da je njihova ljubav zablistala još dok je Emanuel bio Brižitin učenik, pa zato oni koji sumnjaju u ispravnost njegovih odluka vole da napomenu kako on i danas svoju ženu na neki način posmatra kao nastavnicu i osobu od koje mu je neophodno odobravanje. Brižitina superiorna pozicija u ovom braku ne treba da čudi ako se osvrnemo na jednu od njenih izjava koje su se dugo prepričavale.

– Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedno o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim – rekla je Brižit u jednom intervjuu.

Nije tako smelo da bude na početku Makronovog mandata, političar je pažljivo povlačio liniju između braka i karijere, plašeći se osude javnosti upravo iz navedenih razloga, ali s vremenom je to počeo da koristi kao snagu.

NE PROPUSTITE:
Neprikosnovena dama sa stilom: Doktorka Darija Kisić obožava ovaj modni detalj! (foto)

Brižit Makron - Emanuelov najbliži savetnik!

Dok Brižit danas slovi za Makronovog najbližeg savetnika, ni njoj samoj nije bilo lako otkako je preuzela dužnost prve dame. Gotovo da ne prođe sedmica u kojoj neki tabloid ne komentariše Brižit, a kada joj ništa drugo ne bi našli. Tada bi se ostrvili na njene odevne izbore, iako vremešna nastavnica slovi za modnu ikonu. Međutim, dok je jedni nazivaju „prvom babom“, imajući u vidu da Brižit zbilja jeste baka sedmoro unučadi, drugi u njoj prepoznaju pandan čuvenoj Džejn Fondi, te joj i daleko mlađe žene zavide na kondiciji i držanju.

Možda iz tih razloga ne treba previše brinuti za Brižit tokom izazovnog vremena korone. Analitičari tvrde da će ona svoj uticaj na supruga u predstojećim sedmicama dodatno koristiti kako bi „izgurala“ ideju poznatog doktora. U nju čvrsto veruje, bez obzira na političke posledice koje bi Emanuel mogao da snosi.

Možda se suština njenog preimućstva u odnosu na ostale Makronove savetnike zbilja krije u njenoj navedenoj izjavi. Niko od njegovih saradnika, sem nje, nema priliku da sa predsednikom o osetljivim državnim pitanjima raspravlja uveče u krevetu.

NE PROPUSTITE:
Džejn Fonda bez dlake na jeziku o svom izgledu: Dobri geni, mnogo novca i pravilno držanje

Komentari (0)

Loading