Celebrity News

POSLEDNJI APLAUZ MILENI DRAVIĆ Kolege 10 minuta tapšale uz tužnu pesmu posvećenu preminuloj divi

POSLEDNJI APLAUZ MILENI DRAVIĆ Kolege 10 minuta tapšale uz tužnu pesmu posvećenu preminuloj divi

Danas se održava komemoracija povodom smrti Milene Dravić, a scena "Danilo Bata Stojković" u Zvezdara teatru je prepuna kolega koji su došli da Mileni upute poslednji pozdrav.

Među prvima su se pojavili glumci Gordan Kičić, Dragan Petrović, Vojin Ćetković, dramaturg Dušan Kovačević, a Milenin brat Rade i njegova ćerka Vesna, primaju saučešće.

Komemoracija je počela filmom kojim je pružen omaž svim Mileninim ulogama.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dusko Radovic (@duskoradovicfunclub) дана 15. Окт 2018. у 12:04 PDT

- Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i velikom lepotom ime vam je Milena Dravić. Ona je na ovoj sceni bila nagrađena Dobričinim prstenom. Tada je rekla da joj Zvezdara teatar srce i duša. To ćemo zauvek pamtiti i uklesaćemo u naše pozorište te reči. Nije bilo lepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Danas dve i po godine od njihovog rastanka sastaće se ponovo na mestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Život je bol i mi se privikavamo na bol, al boli. Tako je bilo i kad je Milena otišla. Zato danas imamo snage samo za dve reči: Zbogom, Milena - rekao je Dušan Kovačević.

Milenina kuma, glumica Seka Sablić, jedva je zadržala suze:

- Ostaje nam samo da se ponosimo koliko je hrabra bila i što je bila naša. Što je prešla granicu, ali nije otišla. Što je bila lepa, iskrena i draga. Lepa i hrabra do poslednjeg daha. Hrabra jer se borila sa strašnim bitkama za Draganovim životom, pa onda za svojim. Obe bitke je izgubila. Sigurna sam da njena duša ide ka nekom svitanju. Bila je dobar prijatelj, iskrena, draga, lepa. Sa mnogo ljubavi i poštovanja i tuge ja samo mogu sada da kažem Zbogom Milena, za sad - rekla je Seka.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dnevna doza BEOGRADA (@dnevnadozabeograda) дана 14. Окт 2018. у 9:38 PDT

Vojin Ćetković se na sceni Zvezdara teatra tokom komemoracije filmskoj divi Mileni Dravić prisetio anegdote sa jednog snimanja.

- Pirot 2002. godine. Dan pred početak snimanja filma. Ugledam Milenu Dravić. Pitam je stidljivo da popijemo kafu. Kaže, dolazi za pola sata. Pitam na recepciji šta se događa. Kažu Milena se useljava. Kupila je za Gagin i njen apartman stoljnjake, lampe, tepihe, zavese, lustere... Dolazi, sedamo. Kaže: "Kupujem sve to, jer je to sad moj dom". Zato što ću tu u hotelu sad živeti mesec dana. Moram da se dobro osećam ne bi bilo u redu za film da nije tako. Milena se uselila. Milena se uselila u naše živote, njen osmeh, dobrotu, plave oči. Zauvek - rekao je Vojin Ćetković.

Branislav Petrić takođe je održao potresan govor. On se prisetio koliko je Milena bila dobra glumica, ako je samo ona mogla da iznese neke uloge, ali i otkrio da je Milena najbolje umela da opsuje tako sočno.

- Milena je otišla u legendu! Došla je tvoja barka, Milena moja, i odvela te u legendu! - rekao je on.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ex yu (@ex_yu_nostalgija) дана 15. Окт 2018. у 12:53 PDT

Glumica Anica Dobra, rasplakala se na sceni Zvezdara teatra opraštajući se od Milene Dravić.

- Rekla sam da nećeš ti nigde otići, ali, trebalo je da te poslušam. Pričale smo na telefon u ono naše vreme oko pola jedan iza ponoći, pričale smo i o tvom televizoru koji je uvek sam prebacivao kanale kad je najzanimljivija scena na filmu - počela je Anica, a potom nastavila:

- Posle se ispostavilo da je to ustvari Gaga iz druge sobe radio, sa drugog daljinskog. Htela si da mi daš fotografije na kojima smo zajedno. Nisam htela, jer sam mislila: "Pa gde bi ti otišla? Neka budu kod tebe". Ali sve se desilo za tren. I sada stojim ovde odakle ne mogu da te zovem da ti kažem da sam ipak uzela te fotografije i da ne brineš. Milena, svašta imam još da ti kažem a nisam stigla. Već si otputovala. Ali htela sam da ti kažem: Volim te Milena, jedna, jedina Milena - jecala je Anica Dobra.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BebaB1985 (@bebab1985) дана 14. Окт 2018. у 6:32 PDT

Na samom kraju komemoracije puštena je pesma Arsena Dedića "Milena", a publici je bilo teško da zadrže jake emocije i suze. Kolege su ustale i uputile poslednji aplauz Mileni Dravić.

Podsetimo, Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon duge i teške bolesti, sa kojom se borila od smrti supruga Dragana Nikolića. Jedna od naših najboljih glumica je u Zvezdara teatru igrala punih 28 godina.

Milena Dravić biće danas sahranjena u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića.

Opelo će biti služeno u 15.00 časova, a sahrana će biti obavljena u 15.30.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели S A R A (@s.pavlovic) дана 14. Окт 2018. у 12:58 PDT