Celebrity News

Postavio stvari na svoje mesto: Željko otkrio šta je SAČUVALO NJEGOV BRAK

Postavio stvari na svoje mesto: Željko otkrio šta je SAČUVALO NJEGOV BRAK

Sa prvim zracima sunca pevač Željko Samardžić spakovao je kofere i otišao u porodičnu kuću u Dobroti gde će prevesti leto. Sa suprugom Majom isplovio je uveliko iz kotorske luke, a ovih dana očekuje da mu se pridruže i unuci.

- Ovih dana moja draga i ja smo stigli, a klinici i ostali nam se pridružuju uskoro. Divno je vreme a Kotor, kao i uvek poseban i lepo ušuškan u svoje vekove - kaže Željko koji priznaje da često zapeva na svojoj barci.

- Godinama već uživam u toj relaciji sa morem i još nismo dosadili jedno drugom. Imam osećaj da sam mu nedostajao. Nismo se videli prilično dugo, još od jeseni. Tu je i moja Maja, ona je moja “mala od palube”.

Ipak, Samardžić se raduje dolasku unuka koji su, kako ponosno kaže, nasledili muzikalonost od dede.

- Lepo je ostvariti se i u ovoj životnoj ulozi. Dobro se slažemo. Oni su dobra deca, a čini mi se da ni ja nisam loš deda. Imaju sluha. Aleksa je u nekom modernom fazonu i sluša muziku gde i nema baš mnogo pevanja već više ,”auto tjuna”, repovanja itd. Ovo drugo dvoje su čini mi se više zainteresovani za pop i ovo čime se ja bavim - kroz osmeh kaže pevač koji je slab na unučiće.

- Mislim da generalno nisam strog prema deci. Moja supruga je uglavnom bila ta koja prva reaguje, a moje “vaspitne mere” su retko bile potrebne.

Pevač koji je drastično promenio imidž i pustio bradu i brkove kaže da ne planira da ih obrije bez obzira na visoke temperature.

- Navikao sam se i za sada se dobro nosim sa brkovima i bradom. Za sada ne razmišljam o tome da ih obrijem ali ko zna...Možda se probudim jedno jutro i poželim tako nešto. Videćemo - poručuje Željko koji je tek u četrdesestim godinama života postao velika zvezda.

- Svaki posao ima svojih boljih i lošijih strana. Ono što je važno jeste da taj posao voliš jer onda sve ima drugačiju konotaciju. Ja obožavam muziku i smatram se privilegovanim što mogu da se bavim i živim od nje. Relativno kasno sam doživeo popularnost ali to je ono što sam tražio pa se iz tog razloga lakše nosim s njom. Imao sam dovoljno godina i iskustva koje su mi pomogle da stvari postavim na svoje mesto.

Samardžić kaže da se malo umorio od kafana i da više voli slobodno vreme da provede u porodičnom domu.


- Više sam za intimniju atmosferu porodičnog doma, mada ne bežim od kafane. Moji prijatelji i kumovi su čak vlasnici nekih restorana pa mi ponekad kafana ispadne kao kuća.

Brak je sačuvalo prijateljstvo

Željko je nekoliko decenija u braku sa Majom i bez obzira što je važio za gradskog šmekera, o njegovim prevarama se nije pisalo. On otkriva da je tajna skladnog braka u posvećenosti partneru.

- Ne znam to drugačije objasniti nego upravo rečima koje do patetike ponavljam, a to je ljubav i uvažavanje. Koliko je važno voleti nekoga, jednako je važno pomoći mu da vas voli. I kada strast koja plamti u mladosti počne da slabi, što na žalost godine učine neminovnim onda je lepo da pored sebe imate pre svega prijatelja. Ljubav prosto dobije drugačiju formu. Ta veština da ljubav pretvorite u prijateljstvo, a da pri tom ne žrtvujete ljubav je po meni jako važna.