Celebrity News

Potpuni obrt, OTKRIVENA GREŠKA U GLASANJU: Evo koje mesto je Tamara Todevska zapravo osvojila na Evroviziji

Potpuni obrt, OTKRIVENA GREŠKA U GLASANJU: Evo koje mesto je Tamara Todevska zapravo osvojila na Evroviziji

Evropska radiodifuzna unija saopštila je da je ustanovljeno da je tokom finalne večeri Evrovizije došlo do greške u glasanju kada je reč o beloruskom žiriju, te da je Severna Makedonija zapravo osvojila sedmo, a ne osmo mesto.

Predstavnica Severne Makedonije Tamara Todevska je, kako je ustanovljeno, zapravo bila prva prema glasovima žirija. Ona je presrećna zbog ovih vesti, te se odmah javno zahvalila svima koji je podržavaju.

- Kakve divne vesti. EBU je upravo potvrdila da je zbog greške u glasanju u Belorusiji naša zemlja zapravo prva prema glasovima žirija i sedma u finalu Evrovizije. Ne mogu opisati koliko sam srećna! Volim vas sve! Hvala vam - poručila je Tamara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Todevska (@tamaratodevska) on May 22, 2019 at 10:16am PDT

Problem je nastao nakon što je žiri iz Belorusije raspušten posle prve polufinalne večeri jer su prekršili važno pravilo Evrovizije - u jednom intervjuu otkrili su na koji način će glasati. Budući da oni zbog toga nisu imali pravo glasa u finalu, EBU je, prema pravilima, stvorila zamenski agregatni rezultat (izračunat na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasačkim zapisima), kako bi se odredilo glasanje beloruskog žirija za veliko finale.

- EBU potvrđuje da smo otkrili da je zbog ljudske greške korišćen netačan agregatni rezultat. To nije imalo uticaja na izračunavanje bodova izvedenih iz televotinga u 41 zemlji učesnici i pobednik i prve četiri pesme ostaju nepromenjene - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, prema prvobitno saopštenim glasovima Tamara Todevska osvojila je drugo mesto prema glasovima žirija, a osmo u konačnom zbiru glasova u finalu Evrosonga.