Celebrity News

Predrag Stojaković: I dalje ne znam nijednu ulicu u Beogradu

Predrag Stojaković: I dalje ne znam nijednu ulicu u Beogradu

Jedan od naših najtrofejniih košarkaša Predrag Stojaković, koji je nedavno proslavio godišnjicu braka sa Grkinjom Alekom Kamilom, otkriva da mu nedostaje Srbija, ali da ne žali ni zbog jedne odluke koju je doneo tokom protekle dve decenije

Jedna od najvećih legendi srpske košarke Predrag Stojaković (42) nedavno je obeležio devet godina otkako se više ne bavi aktivno tim sportom. Tokom profesionalne karijere ostvario je niz rekorda i postavio zadatak mnogim naslednicima u NBA ligi koji se bore makar za parče statusa kakav je on svojevremeno izgradio. Klub „Sakramento Kings“ povukao je iz upotrebe dres sa njegovim brojem 16 nakon što je okončao karijeru. Svi su se od tada pitali kako će izgledati postkošarkaški život ovog velikana, a Peđa je danas član uprave tog kluba.

Proslavili godišnjicu braka, sada su presrećni a svi su bili protiv njihove ljubavi

Sada ima daleko više vremena za suprugu Aleku Kamilu (47), s kojom je četrnaest godina u braku i s kojom ima troje dece, Andreja (15), Milu (13) i Maksima (7). Peđa se retko oglašava u javnosti i vodi miran i povučen život, a mnoge je prijatno iznenadio prošle godine kada je podelio delić svoje privatnosti i pokazao da slobodno vreme provodi kao farmer, na jednom seoskom imanju gde vozi traktor i čuva ovce.

– Gradski ljudi to ne bi razumeli, ali ovo je moj način života – rekao je tada Stojaković za magazin "Story".

Pored brojnih sportskih uspeha, najviše mu zavide na odnosu s Kamilom, jer za taj brak mnogi nisu prognozirali dugotrajni rok. Problem su videli u činjenici da je pet godina starija od njega, ali i da se bavi manekenstvom, te da će se obaveze isprečiti između njih. Ona je, međutim, u potpunosti digla ruke od svoje karijere i posvetila se podizanju porodice sa sportistom. Kamilu je upoznao tokom boravka u Grčkoj, gde je pet godina igrao u „Paoku“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alekakamila (@alekakamila) on Sep 16, 2018 at 12:17am PDT

Supruga Peđe Stojakovića: Aleka Kamila i u petoj deceniji ima telo tinejdžerke, troje dece i sjajan brak

– Bilo je tamo i lepih i loših iskustava. U privatnom životu sam uživao, mnogo sam se vezao za Solun. Grčka mi je potpuno odgovarala za život i slobodno mogu da kažem da mi je druga domovina. Kada sam se odselio za Ameriku, odlučio sam da u Solunu kupim stan, gde se danas često vraćam i provodim vreme sa starim društvom. Sećam se da sam se tada plašio – šta ako žena mog života ne bude volela Solun i Grčku – prepričao je bivši košarkaš, ali sudbina mu je bila blagonaklona jer je njegova današnja supruga upravo odatle.

Venčali su se 15. septembra 2006, kada su već imali dvoje dece. Mediji u Grčkoj taj događaj nazvali su „venčanjem decenije“, a održano je u Solunu i koštalo je više od sto hiljada evra. Na svadbi je bilo oko petsto zvanica, a zabavljala ih je pevačica Danijela Vranić.

Kada je dobio svoje prvo dete, bila je to retka prilika da Peđa emotivno progovori o svom doživljaju roditeljstva.

– To je najneverovatnije iskustvo u mom životu. Sada vidim da je sve drugo u poređenju s roditeljstvom ništa. Kada dobijete dete, sve ostalo je manje bitno – rekao je legendarni košarkaš.

Sin Peđe Stojakovića ide njegovim stopama

Njihov najmlađi sin trenira košarku i liči da će naslediti oca na toj stazi, ali njemu to nije najvažnije kada je reč o vaspitanju njegovih sinova i ćerke.

– Teško mi je da govorim o sebi, ali mogu da kažem da sam nesuđeni trgovac, skroman, druželjubiv i emotivan tip. Nesebično poklanjam svoje emocije ljudima koji umeju da ih prihvate i uzvrate. Kroz život sam naučio da su pojedinci mnogo bitniji od okoline u kojoj živite, jer je ona često samo privremena. S godinama je neminovno da sazrevate i donosite sve ispravnije odluke. Vreme donosi i strpljenje, a onda snovi postaju stvarnost – podelio je svojevremeno svoje misli i način gledanja na život, kako govori i svojim naslednicima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alekakamila (@alekakamila) on Jan 1, 2020 at 12:53am PST

Za Beograd ga vežu uspomene stvorene tokom dve godine boravka u njemu, nakon što je s porodicom izbegao iz Hrvatske kada je imao 14 godina, zbog građanskog rata.

– Živeli smo u Zemunu, gde sam obišao sve školske dvorane igrajući košarku. Upisao sam Srednju trgovačku školu i nadao se da ću nastaviti tradiciju svojih roditelja trgovaca, a i moj tri godine stariji brat Nenad je upisao tu školu. Ipak, nakon prve godine morao sam da odustanem kako bih se posvetio obavezama u „Crvenoj zvezdi“ gde sam veoma rano postao prvotimac. Ni danas ne znam nijednu ulicu u Beogradu. Kada dođem, vozim auto-trasom kuda idu autobusi koje znam – prisetio se svojevremeno Stojaković.