Celebrity News

Preminula jedna od najvećih zvezda devedesetih

Preminula jedna od najvećih zvezda devedesetih

Kako prenose svi strani i domaći mediji, zvezda osamdesetih i devedesetih godina Mari Fredrikson, članica dueta Roxette, preminula je u 61. godini zbog komplikacija nastalih prethodnim stanjem.

Umetnica je preminula "nakon duge i teške bolesti", saopštila je porodica, a poznato je da je od 2002. godine imala tumor na mozgu.

- S velikom tugom saopštavamo da je jedna od najvećih i najvoljenijih muzičkih zvezda Mari Fredrikson preminula. Umrla je 9. decembra zbog zdravstvenih komplikacija - stoji u saopštenju porodice, supruga Mikaela i dece Jozefine i Oskara.

Nakon što je Mari otkriven tumor ona se dugo uspešno borila, a pre pet godina čak se vratila na binu kako bi održala nekoliko koncerata s kolegom iz benda Perom Geslom.

Ovo je njen poslednji nastup:

Podsećamo, Roxette je bio švedski pop duo koji je za kratko vreme brojnim hitovima stekao pažnju celog sveta.

Najpoznatiji su po pesmi She s got the look, ali i baladi It must have been love koja je saundrek za film "Zgodna žena".

Bend Roxette su činili Mari i Per Gesi, a osnovan je krajem sedamdesetih. U to vreme Gesi je svirao u drugom bendu, a Mari nastupala u MaMas Barn sastavu. Napustili su bendove i započeli solo karijere.

Prva pesma koju su snimili zajedno bila je "Neverending love" i objavljena je 1986. godine, prenosi mondo.rs.

Od Mari se danas oprostio i Per saopštenjem u kojem stoji:

- Šaljem svu ljubav tvojoj porodici i tebi. Ništa više neće biti isto.