Celebrity News

Preminula Neda Arnerić: Diva srpskog glumišta napustila nas je u 67. godini

Preminula Neda Arnerić: Diva srpskog glumišta napustila nas je u 67. godini

Kako prenose domaći mediji, slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života.

Prema prvim informacijama, glumica je pronađena u svom stanu na Vračaru, saznaje "Blic".

Podsećamo, u februaru prošle godine glumicu je u besvesnom stanju u njenom stanu u Beogradu pronašao brat. Ona je tada hitno prevezena u bolnicu i lekari su se danima borili da je spasu.

Inače, Neda je nedavno za medije govorila o svojim planovima da se preseli u Indiju i isikusi asketski način života.

– Učila sam strani jezik pod stare dane, onaj najteži. Uspešno sam savdalala nemački, imam i sertifikt. Izvesnije je da se preselim u Austriju gde imam mali stan u Alpima. Kako godine prolaze i kako se polako opuštam u penziji, sebe sve više vidim u tim krajevima – rekla je Neda Arnerić za “Hello” i nastavila o svojim planovima:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Najčitaniji magazin o slavnima (@story.srbija) дана 10. Јан 2020. у 11:56 PST

– Indija mi je oduvek bila inspirativna, budizam blizak, o Salmanu Ruždiju znam sve…. Međutim, moj muž nikada nije želeo da ide na tu stranu sveta. Govorio je: Dosta mi je moje sirotinje, neću da gledam tuđu. Nedavno sam, posle duže pauze, ponovo krenila na časove joge, gde sam i čula za mogućnost odlaska u Indiju. Pitala sam mogu li da se pridružim, odgovorili su mi: Naravno, ali ide se u jedan ašarm, gde se vodi strog asketski život. Da li si spremna na to? Verujem da mogu da izdržim deset dana u rizgoroznim uslovima i unapred se radujem novom iskustvu. Sigurna sam da će mi biti zanimljivo, a ko zna, možda naučim i da meditiram - pričala je Neda nedavno.

NAKON TEŠKOG PERIODA Neda Arnerić sada hrabro poručuje: Ne odustajte od života kada ostanete sami

Podsećamo, Neda Arnerić iza sebe je ostavila brojne uspešne i zapažene uloge, Završila je Devetu gimnaziju i već sa 16 godina upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Već 1966. je debitovala u filmu “San”, sa samo 13 godina. Njen šarm tih godina je naveo televiziju da snimi šou "Mala Neda" i privukao strane producente. Tako je Arnerićeva igrala veće uloge u filmovima "Hamsin" (1970), "Malo, Mnogo, Strastveno" (1971), "Pakost" (1971) i "Shaft u Africi" (1973).

Neda Arnerić u svojoj dugoj karijeri ima više od 110 filmskih i televizijskih uloga i 40 pozorišnih predstava.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gran Torino (@grantorino.rs) дана 22. Јун 2019. у 4:30 PDT