Celebrity News

Izgubio bitku sa teškom bolešću: Preminuo Mirko Alvirović

Autor: | 01/04/2018

Izgubio bitku sa teškom bolešću: Preminuo Mirko Alvirović

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT na RTS, preminuo je danas u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

On je letos operisan u Nemačkoj, nakon čega se vratio u Srbiju gde je na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu nastavio sa lečenjem. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.

Informaciju o Alvirovićevoj smrti potvrdio je i RTS, gde se njegova emisija SAT emitovala. Kako navode, Alvirović se bavio i temama iz oblasti turizma a poseban akcenat stavljao je na bezbednost saobraćaja.

Kako navodi RTS, gledaoci su prepoznali njegov trud i požrtvovanost tokom rada na emisiji SAT. Njegove patrole do popularnih letovališta postale su važan izvor informacija za sve turiste.

Zajedno sa svojom ekipom znao je i po nekoliko dana da putuje do neke destinacije otkrivajući gledaocima sve što ih na putu očekuje. Postao je jedan od najcenjenijih novinara iz oblasti automobilizma u regionu, a znanje i stručnost pokazao je izveštavajući sa najvećih svetskih salona četvorotočkaša.

Alvirović je poslednjih 28 godina radio kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Studirao je književnost, a diplomirao žurnalistiku. Pokrenuo je nekoliko časopisa, ali i prvu školu bezbedne vožnje u Srbiji "NAVAK".

Počeo je kao instruktor vožnje, prešao u službu "987", a zatim osmislio nov način pružanja pomoći članovima Auto-moto saveza Jugoslavije. Bio je i inicijator osnivanja Informativnog centra AMSS, a njegovi novinarski počeci vezani su za "Večernje novosti".

Mirko je bio oženjen i ima dva sina, Mladena i Momira.