Celebrity News

Nakon emotivnog pozdrava, princ Hari otišao u Kanadu

Nakon emotivnog pozdrava, princ Hari otišao u Kanadu

Kako prenose strani mediji, britanski princ Hari napravio je prve korake ka svom "novom životu" i otišao je u Kanadi gde ga je sačekala supruga Megan Markl sa osmomesečnim sinom Arčiijem kako bi započeli novo poglavlje u njihovoj priči koju prati ceo svet.

Nakon što se u nedelju uveče prvi put obratio javnosti i najavila da će se on i njegova supruga odreći titula i neće predstavljati kraljicu kao članovi kraljevske porodice, Hari je saopštio je da će "zakoračiti u nepoznato" navodeći da "zaista nije bilo druge opcije". Princ je istako i da želi da bude jasno da on i Megan "ne odlaze".

- Kada smo se Megan i ja venčali, bili smo uzbuđeni i bili smo spremni da služimo. Iz tih razloga mi predstavlja ogromnu tugu što je došlo do ovoga. Odluka da odstupimo nije odluka koju smo doneli olako. Bilo je toliko meseci razgovora nakon toliko godina izazova i znam da nisam uvek ispravno postupao, ali zaista nije bilo druge mogućnosti - rekao je princ Hari juče i dodao:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mosaik VIP magazine (@mosaikvip) on Apr 18, 2018 at 11:15am PDT


- Nadao sam se da ćemo nastaviti da služimo kraljici, ali bez javnih sredstava. Nažalost, to nije bilo moguće. Prihvatio sam ovo, znajući da to ne menja ni ko sam ni koliko sam posvećen. Nadam se da će vam ovo pomoći da shvatite do čega je moralo doći, da sam se povukao od svoje porodice kako bih napravio korak napred u ono za šta se nadam da može biti mirniji život - istakao je princ Hari.

Britanska kraljica Elizabeta II pristala je na “prelazni period” tokom kojeg će Megan i Hari naizmenično provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Nakon vesti o povlačenju Megan Markl skinula burmu, ovo su najnovije fotografije nakon skandala

Kako se navodi u saopštenju kraljevske porodice, verovatano trenutno najpoznatiji par Britanije na proleća više neće moći da koriste titulu "kraljevsko visočanstvo", a izgubili su i pravo na korištenje javnih sredstava koja su trošena za kraljevske dužnosti tako da će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vratiti poreskim obveznicima 2,4 miliona funti utrošenih za obnovu njihovog doma.

Ko je najočajniji zbog odlaska princa Harija

Inače, očekivano, budući britanski kralj, princ Čarls je potpuno dotučen zbog situacija oko njegovog sina princa Harija i Megan Markl.

- Kada je saznao šta Megan i Hari nameravaju, princ Čarls nije bio u Bakingemskoj palati. U to vreme bio je na svom “sigurnom mestu” u Birkholu u Škotskoj. Dovoljno daleko od kraljevske drame.

Naime, upravo ovo je mesto na kome provodi najteže momente, a svaki je put, osim ovog, bio tamo sa princom Harijem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kate middleton (@katemiddleton.arabic) on Nov 14, 2018 at 4:19am PST

Njegovo prisustvo mu je davalo veliku utehu. Sve to je imalo uticaj na jačanje veze između oca i sina, zato je sve ovo za njega bio ogroman šok, piše magazin "Hello".

Koliko je Čarls bio naklon svom mlađem sinu pokazalo se odavno.

Tolerisao je sva njegova pijančenja, koja su uredno završavala na naslovnicama svetskih tabloida. A upravo su njemu Megan i Hari došli uoči venčanja i zamolili ga za pomoć.

Na kraju se situacija preokrenula i u suštini je Harijevo ponašanje i sve što se događalo s njim i Megan samo zbližilo princa Čarlsa sa starijim sinom, princom Vilijamom.

Nakon što je svet video kuću u kojoj će živeti, osvanula je nova vest: Hari i Megan ostali bez kraljevskih titula (foto)

Iako je Hari na kraju ostao bez kraljevske titule, ali i javnih finansija, ono što ga je verovatno najviše zabolelo je gubitak vojnih počasti.

Na njih je, baš poput svog oca i brata, bio najviše ponosan. Navodno je upravo to njegova kazna što se odlučio na takav korak.

Čarlsov plan o "srezanoj" monarhiji nenadano se pretvorio u noćnu moru; broj članova kraljevske porodice na koje je računao značajno je manji.

Zato ne čudi što je navodno upravo on insistirao da Saseksi zadrže svoje kraljevske titule, HRH, čak i ako ubuduće neće smeti da ih koriste.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kate middleton (@katemiddleton.arabic) on Aug 16, 2018 at 1:35pm PDT