Celebrity News

Prinčevi Hari i Vilijam o smrti princeze Dajane: Morali smo da krijemo tugu koju su imali zbog gubitka majke

Prinčevi Hari i Vilijam o smrti princeze Dajane: Morali smo da krijemo tugu koju su imali zbog gubitka majke

Prinčevi Hari i Vilijam za Bi-Bi-Si-jev dokumentarni film "Dajana, 7 dana" otvoreno su govorili o svojim osećanjima i momentu koji je zauvek promenio njihove živote - pogibiji njihove mjake princeze Dajane u saobraćajnoj nesreći.

- Sećam se da sam bio u potpunosti ukočen, dezorjentisan, vrtelo mi se u glavi. Bio sam zbunjen. Sve vreme sam se pitao 'Zašto ja? Zašto nam se to dogodilo? Šta sam to pogrešno uradio? - ispričao je princ Vilijam, dok je Hari otkrio ono što će ga proganjati do kraja života.

Kada su u avgustu 1997. godine prinčevi bili na odmoru sa bakom u tom trenutku nisu videli majku gotovo mesec dana.

- Bio sam tipično dete, igrao sam se sa bratom i sećam se da je neko rekao `Mama zove, mama zove`, a ja sam rekao `Ok, ja želim da se igram`. Da sam znao da mi je to poslednji razgovor sa majkom, taj razgovor bi bio drugačiji. Sa tim moram da živim do kraja života - rekao je emotivan Hari.

Vest o smrti njihove majke preneo im je otac princ Čarls, a njegovi sinovi veruju da je to za njega bilo neopisivo teško.

Prinčevi su ispričali kako je kraljica Elizabeta naredila da se sakriju sve informacija koje bi njene unuke mogle uznemiriti. Ona je i ostala sa njima u palati u Škotskoj, gde su bili na odmoru kada se sve dogodilo, kako bi tu na miru mogli da tuguju za majkom.

- Mislim da je to bila veoma teška odluka. Morala je izbalansirati između ulogu bake i kraljice - rekao je.

Sahrana princeze Dajane i hod iza njenog kovčega bila je najteža stvar koju su u životu uradili, kažu prinčevi, i objašnjavaju da su morali da skrivaju osećanja i tugu koju su imali zbog gubitka majke.