Celebrity News

Procurio snimak u kom Tarantino pravda Romana Polanskog optuženog za silovanje (video)

Procurio snimak u kom Tarantino pravda Romana Polanskog optuženog za silovanje (video)

U javnost je procurio kontroverzni intervju u kojem holivudski režider Kventin Tarantino pokušava da opravda svog kolegu, optuženog za silovanje 13-godišnje devojčice.

Nakon što je Uma Turman progovorila o Tarantinovoj umešanosti u automobilsku nesreću na snimanju filma "Kill Bill" koja ju je zamalo koštala života, u javnost je procurio i snimak intervjua u kojem se može čuti kako poznati režiser pokušava da nađe opravdanje za Romana Polanskog, koji je 1977. godine optužen za silovanje 13-godišnje Samante Gejli.

Kventin Tarantino konačno progovorio o nesreći Ume Turman: Kriv sam

Nakon što je proglašen krivim za seksualni odnos sa maloletnim licem, Polanski je napustio SAD i potražio utočište u Francuskoj.

Mnoge poznate holivudske ličnosti stale su do danas na stranu Polanskog, uključujući Tarantina, koji je 2013. godine u emisiji Hauarda Sterna branio svog kolegu.

Na snimku, koji je dospeo u javnost ove nedelje, može se čuti kako Tarantino tvrdi da je Gejli u to vreme dobrovoljno izlazila na sastanke sa Polanskim (režiser je tada bio u svojim četrdesetim), i da se dobrovoljno upustila u seksualne odnose sa režiserom.

Објава коју дели Spletnik (@spletnik_ru) дана 7. Феб 2018. у 12:31 PST

- Polanski nije silovao 13-godišnju devojčicu. Po zakonu, to jeste bilo silovanje. Ali, to nije ista stvar. Da, imao je seks sa maloletnicom, ali to nije silovanje - rekao je Tarantino.

- Kada upotrebite reč 'silovanje', za mene je to jedan izuzetno nasilan čin. Ali, korišćenje te reči se može svesti na današnju upotrebu reči 'rasistički'. Koristi se za sve i svašta, a nije vezana za mnoge stvari za koje se upotrebljava - dodao je.

Na pitanje da li je Polanski nagovorio devojčicu na odnos, režiser je odgovorio da je "ona sama to želela".

- Pričamo o američkom moralu, ne o Evropskom. Šlušajte, ona je to želela - zaključio je na opšte zaprepašćenje voditelja.

Inače, Polanski je ključni lik novog Tarantinovog filma, u čijem se središtu nalaze ubistva Porodice Menson iz 1969. godine. Članovi kulta Čarlsa Mensona upali su u kuću Polanskog te godine, i ubili njegovu suprugu Šeron Tejt, koja se nalazila u poodmakloj fazi trudnoće.