Celebrity News

Robert De Niro: JA ZAISTA NE ŽELIM DA IZLEČIM SVOJU HOMOSEKSUALNOST

Robert De Niro: JA ZAISTA NE ŽELIM DA IZLEČIM SVOJU HOMOSEKSUALNOST

Autori biografije Roberta de Nira Starijeg dobili su dozvolu da koriste beleške legendarnog slikara i oca čuvenog oskarovca koji nosi njegovo ime. Međutim, slavni glumac je još uvek nije pročitao ― teško mu je da se nosi s demonima koji su mučili njegovog oca.

Otac glumca Roberta de Nira počeo je da piše beleške o svojim najintimnijim mislima davne 1963. godine i upravo one činiće kostur knjige o kojoj se već bruji u američkim društvenim krugovima. Neki od detalja koji će se u njoj naći već su osvanuli u javnosti i privukli mnogo pažnje. Među njima je, svakako, pitanje De Nirove seksualnosti, što je nešto sa čime se rvao celog života, budući da su u vreme kada je živeo i stvarao pripadnici LGBT+ zajednice bili izopšteni, a sama homoseksualnost smatrana je bolešću.

- Dok se ne izlečim od svoje mentalne i emocionalne bolesti, ako Bog ne želi da budem homoseksualac (zbog čega osećam ogromnu krivicu), pronaći ću ženu koju ću voleti i koja će voleti mene. Ipak, ja ne želim da izlečim svoju homoseksualnost. Prepun sam straha od nelagodnosti koje izazivaju moje misli, osećanja i instinkti ― pisao je De Niro Stariji.

Poznati glumac nikad nije sa ocem razgovarao o ovim strahovima, ali je otvoreno govorio o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

― Majka mi je to rekla kasnije, ali kad ste mladi izvodite određene zaključke. Nekako sam to shvatio ― iskren je De Niro.

Ipak, glumac nije smogao snage da pročita knjigu koja se bavi životom njegovog oca.

― Tužno mi je da to čitam, on je imao svoje demone. Žao mi je ― istakao je on.