Celebrity News

Sara Džesika Parker: Glumica sama prodaje cipele u svojoj novoj radnji (foto)

Sara Džesika Parker: Glumica sama prodaje cipele u svojoj novoj radnji (foto)

"Možda dobro ne poznajem muški rod, ali cipele poznajem. O da, o cipelama znam sve", čuvena je izreka Keri Bredšo, televizijske i filmske heroine iz slavne serije “Seks i grad”, lika koji je utelovila glumica Sara Džesika Parker.

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on Nov 21, 2017 at 4:18pm PST

I sama 52-godišnja glumica, a u zadnje vreme i sve moćnija producentkinja, luda je za jednom od najvećih ženskih slabosti. Tako je pre četiri godine pokrenula sopstvenu liniju cipela SJP, sa sedištem u Njujorku. Njena obuća se  ručno izrađuje u Italiji, u postolarskim manufakturama u Toskani, a svaki model ima prepoznatljivu trakicu na peti (koje su, kako je sama objasnila na predstavljanju prve kolekcije, asocijacija na njeno detinjstvo i tračice za kosu koje je nosila).

A post shared by SJP Collection (@sjpcollection) on Nov 24, 2017 at 2:20pm PST

A na ovogodišnjem Danu zahvalnosti (jedan od najvećih američkih praznika), Sara je otvorila prvi pop-up butik, i to u samom srcu Njujorka, u 52. ulici i Petoj aveniji. Iako se njena kolekcija prodaje u prestižnim robnim kućama poput Saks Fifth Avenue i Bloomingdales, ovo je njen prvi butik u Velikoj jabuci, a pre toga otvorila je dva u Las Vegasu.

Kako bi dodatno reklamirala svoje cipele, sve do 4. decembra glumica će biti i prodavačica i klijentima će pomoći u odabiru modela koji im najbolje pristaje.

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker) on Nov 18, 2017 at 2:23am PST

– Najvažnije mi je da imamo za svakog ponešto: klasične štikle za večernji izlazak, ravne cipele za kostime, odela i farmerke, a espadrile i patike za ležeran sportski izgled. Ovaj prostor je baš pravi njujorški, smešten u srcu Midtowna, a uz 52. ulicu sam sentimentalno vezana jer sam godinama kroz nju prolazila svako veče na putu u teatar na Brodveju gde sam tada nastupala u mjuziklu `Eni` – rekla je glumica, koja osim cipela u butiku prodaje i sopstvene parfeme, mirisne sveće, futrole za mobitele, torbice, ali i ključni modni komad koji se mora naći u ormaru svake žene – male crne haljine.

Cene njenih cipela su od 250 dolara naviše, a nagrada za svakog kupca je fotografija za uspomenu i čavrljanje sa jednom od najvećih ikona stila današnjice.