Celebrity News

Šarliz Teron o Holivudu: Stidim se što sam deo te industrije

Šarliz Teron o Holivudu: Stidim se što sam deo te industrije

Holivudska glumica Šarliz Teron  nazvala je Holivud industrijom "kao iz pećinskog doba" jer retko omogućava ženama da režiraju visokobudžetne filmove.

- Stidim se što sam deo industrije koja nikad nije dozvolila ženama da rade sa višim budžetom nego što je bio budžet za 'Wonder Woman' - rekla je glumica za Variety, a prenosi Bi-Bi-Si.

Film Wonder Woman, koju je režirala Pati Dženkins, imao je budžet od 149 miliona dolara a film je ostvario zaradu od 746 miliona dolara. Taj film postao je najuspešniji film koji je režirala žena, nakon što je prošlog meseca premašio prihode filma Mamma mia iz 2008. godine.

Teron, 41-godišnja oskarovka poreklom iz Južne Afrike, ukazala je i na nedostatak akcionih filmova sa ženama kao glavnim likovima.

Njeni komentari dolaze pred izlazak njenog novog filma "Atomska plavuša", u kojem glumi britanskog agenta MI6 iz 1980-tih godina u Berlinu.

Šarliz Teron: Pala sam u depresiju zbog uloge u filmu “Tully”

Glumica, koja je osvojila Oskara u filmu rediteljke Peti Dženkins "Monstrum", odigrala je još jednu akcionu ulogu u filmu "Pobesneli Maks: Autoput besa".

Govoreći za Variety, Teron je rekla i da žali što retki uspesi žena u žanrovima u kojima dominiraju muškarci, nisu iskorišćeni.

- Imali smo takve trenutke, gde žene stvarno pokažu šta umeju i postignu neverovatan uspeh, jer sruše neka uvrežena mišljenja - rekla je i dodala:

- Ali onda se ta pojava ne održi. Ili se pojavi neki film koji ne postigne dovoljan uspeh i odjednom, niko više ne želi da napravi film sa glavnom ženskom ulogom.

Teron je pretrpela razne povrede dok je snimala "Atomsku plavušu", među kojima i povredu kolena i dva napukla zuba.

- Bilo je teško - rekla je o filmu, koji će se u bioskopima u Velikoj Britaniji naći 9. avgusta.

- Želite da u scenam borbe date sve od sebe, a to ume da bude jako teško - rekla je.