Celebrity News

Snežana Dakić stavom o tinejdžerima izazvala buru na internetu

Snežana Dakić stavom o tinejdžerima izazvala buru na internetu

Voditeljka Snežana Dakić već neko vreme svoj Instagram nalog koristi kako bi istakla svoje mišljenje o mnogobrojnim temama koje čine njenu svakodnevicu ili o kojima želi da prodiskutuje sa pratiocima.

Snežana Dakić izjavom o zaradi PODIGLA PRAŠINU

Ovoga puta poznato TV lice koje je majka trinaestogodišnje devojčice Laure otvoreno je progovorila o problemima sa kojima se susreću roditelji tinejdžera i dala im savet:

- Kada dođe vreme za škakljive teme: o telesnim promenama, zaljubljivanju, prvom poljupcu ili svađi sa drugaricom, naši tinejdžeri obično odbijaju da nas saslušaju - prevrću očima, pokrivaju se ćebetom preko glave, napuštaju prostoriju ili naprosto zapuše uši. To je sasvim normalna reakcija za njihov uzrast. Važno je odabrati pravi momenat za priču, kada su opušteni i dobro raspoloženi, kada niste u prepirci ili u sukobu - počela je Snežana i nastavila:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Snezana Dakic (@snezanadakic) on Sep 21, 2019 at 10:36am PDT

- Najbolje je kad se oni otvore i iniciraju temu, tada su najspremniji za razgovor. Tada ih obavezno saslušajte, bez prekidanja i kritike. A tek potom recite svoje mišljenje. Iako će nam često izgledati kao da pričamo u prazno i da naši saveti i uputstva na njih ne ostavljaju nikakvog traga, posle određenog vremena primetićete da su ih usvojili kao deo svog stava i ponašanja.

- Dakle, ne poričite njihovu reakciju otpora, ona dolazi zbog stida, ali ne odustajte od razgovora. I te kako vredi - napisala je voditeljka i u komentarima na Instagramu naišla kako na one koji se slažu sa njom, tako i one koji misle suprotno.