Celebrity News

Serijom fotografija Džek Dimić, Jelica Kovačević i Nemanja Obradović obeležili početak novog projekta

Serijom fotografija Džek Dimić, Jelica Kovačević i Nemanja Obradović obeležili početak novog projekta

Džek Dimić američki glumac i srpska glumica Jelica Kovačević vođeni direktorom fotografije Nemanjom Obradovićem, započeli su rad, fotografijama za film, scrapbook -om koji je ozvaničio početak snimanja kratkog filma vezanog za period Srba u Osmanlijskom carstvu. Priču gradi tragična ljubav, dekadentnost i “neuroza “ glavnih junaka koji svoj odnos započinju tako što Sahin, koga tumači Džek kupuje novu, drugu ženu, Nihan koju tumači Jelica, nakon što je prvu zbog izdaje i neverstva sa Nurijem udavio. Nihan je Srpkinja koja pod zapovedima Sahina nosi tursko ime.

Tematika kojom će se baviti u filmu su religijski sukobi, ljudska trauma, čovek sam po sebi to jest ljudska raspolucenost. Junaci ovog filma ce biti vođeni strastima koji ce ih upravo dovesti u to stanje rascepa, bezumnih situacija i poraza.

Snimanje filma se nastavlja u Novembru mesecu, na autentičnim lokacijama, lokalitetima i ostacima Osmanlijskog carstva.

Šta su o projektu rekli umetnici pročitajte u nastavku.

Recite nam o vašem doživljaju teme koja je obrađivana u ovom serijalu fotografija, koliko vas je inspirisala sama tematika ?

- Dozivljaj tematike na fotografijama sa koleginicom Jelicom Kovacevič pred kamerom Nemanje Obradovica je inspirisan različitim motivima i unutrasnjim stanjima kroz lik koji sam radio. Oni se protezu od ljubavi, izdaje, patnje, boli, ravnodušnosti pa čak i do prezira u pojedinim trenucima. U svim tim oćecanjima sam našao veliku inspiraciju. Nadam se da se to i vidi na fotografijama i u očima protagonista. To prepuštam drugima da procene - kaže Džek.

Koji deo sebe prepoznajete u lik-u koji ste nam predočili ?

- U svemu, na momente, jer mi nismo roboti. Glumci su samo ljudi koji često koriste svoja osecanja i 'pozajmljuju' ih svojim likovima.

3. Šta ste zahtevali od sebe kao glumca na ovom projektu, osim posvećenosti?

- Sve sto posedujem. Uvek tako i radim. Od stednje sebe samog nema mnogo koristi u ovoj teškoj i zahtevnoj profesiji.

Kako ocenjujete naše umetnike, ekipu sa kojom ste radili, s’ obzirom da u životu imate priliku da radite sa dokazanim profesionalcima najviseg ranga ?

- Privilegija je biti, osećati i postojati pred kamerom Nemanje Obradovica, čoveka koji ima tako oštro oko i koji odlicno poznaje i radi svoj posao. To se najbolje vidi u njegovom izboru kadrova i 'otimanja' naših lica koja su pred njegovom kamerom. O Jelici Kovacević, njenoj posvećenosti, talentu i profesionalnom pristupu bih mogao dugo da pričam. Ovaj put neću. Moje reči bi bile suvušne jer iz njenih očiju izbija sve ono sto se unutrašnjom lepotom zove i sto kamera lepo vidi. Kamera to uvek prepoznaje. Njoj se nikad ne moze lagati. To se lepo vidi na ovim fotografijama - zaključuje glumac dok je direktor fotografije Nemanja Obradović opisao svoj stil rada na ovim fotografijama.

- Rad sa prirodnim svetlom uvek problem jer mora brzo da se radi, večita igra svetla i senki. Vešt odabir lokacije koja se uklapa u priču, kostime i boje. Takodje sam kolor fotografije radio u postprodukciji, ta obrada je ključna jer treba da nas vrati unazad, nadam se da sam u tome uspeo. Sve vreme sam razmišljao kako bi ovo izgledalo u pokretnoj slici, kako bi fotografija izgledala na filmu, od kompozicije kadra, svetla pa sve do kolora, završne obrade fotografije.

I glumica Jelica Kovačević pričala je kakva iskustva nosite sa snimanja i šta očekujete od ovog filma.

- Ceo proces stvaranja ovog editorijala filmskih fotografija a u stvari sam zacetak jednog filma doneo mi je mnogo .Saradnju sa Jackom je veliko učenje i spoznaja .Velika je privilegija imati pre svega takvog čoveka, kolegu pored sebe kao partnera . Ocekivanja su vrlo pipava stvar generalno u životu ...prepusticu se ovom projektu i dati sebe .Sa Nemanjom sam do sada radila i verujem u njegov talenat , odvažnost i umece... I jedva čekam da se snimanje nastavi.