Celebrity News

Sin stiže u februaru a sada je Seka Aleksić sve oduševila izgledom u poodmakloj trudnoći! (foto)

Sin stiže u februaru a sada je Seka Aleksić sve oduševila izgledom u poodmakloj trudnoći! (foto)

Iako u šestom mesecu trudnoće, pevačica je pristala da se fotografiše za naš magazin, a tom prilikom otkrila je da nestrpljivo čeka rođenje naslednika, da joj drugo stanje veoma prija, da slepo prati instrukcije doktorke Goce, ali i psihološke lekcije svoga supruga Veljka...

Seka Aleksić (38) je žena koja s ponosom može da kaže da je uspela da svoj život uredi baš onako kako je maštala. Pre deset godina preselila se u Staru Pazovu, gde je daleko od gradske vreve sagradila prostranu dvospratnicu s bazenom. I dok su mnogi komentarisali tu njenu odluku, ona je nastavila da kroji život po svojoj meri. Ne obazirući se na tuđa mišljenja, među prvima na estradi je eksperimentisala s različitim modnim stilovima, imala svoj rijaliti i govorila o temama koje su za mnoge bile tabu, a pre svih mislimo na vantelesnu oplodnju i vanmateričnu trudnoću. Neposredno pred useljenje u novu kuću, uplovila je u brak s bivšim kik-bokserom Veljkom Piljikićem (36), kraj kojeg je pronašla sve ono što je ikada želela da jedan muškarac poseduje. Mada je dugo sanjala trenutak u kom će postati majka, veru da će se to i desiti nikada nije gubila. Vantelesnom oplodnjom 2015. godine ostala je u drugom stanju, a već naredne rodila sina Jakova. O roditeljstvu, koje je nakratko njenu drugu najveću ljubav muziku stavilo u zapećak, govorila je mnogo puta, ističući da bi volela da porodicu proširi makar za još jednog člana. Od poslednje njene izjave na tu temu prošle su tri godine, a onda je, početkom leta, otkrila da je ponovo u blagoslovenom stanju. Iako je svima bilo jasno koliko je srećna, ostali smo uskraćeni za pojedinosti kao što su – kada se očekuje porođaj i da li je do druge trudnoće ipak došlo prirodnim putem. To i još mnogo toga, Seka je otkrila u intervjuu za naš magazin, a potom se osvrnula i na odnos sa suprugom.

U javnosti se spekuliše da ste i ovoga puta vantelesnom oplodnjom ostali u drugom stanju. Da li su nagađanja tačna?

- Ne znam zašto se spekuliše, već deset godina javno govorim o tome pokušavajući, na neki način, da edukujem ljude koji nisu upućeni u sam proces. Tačno je, suprug i ja smo ponovo prošli kroz to. Zahvalna sam Gospodu što nam je i ovoga puta pokazao milost i što i dalje to čini za nas na razne načine.

Kao neko ko je među prvima govorio o ovom poduhvatu, šta biste poručili svim onim parovima koji se iz straha ili nekog drugog razloga još uvek ne odlučuju za njega?

- Ne znam zašto bi imali strah kada je sve potpuno bezbolno, normalno i apsolutno zdravstveno bezbedno. U našoj zemlji postoje vrhunski stručnjaci u domenu vantelesne oplodnje, a jedna od njih je doktorka koja vodi moju trudnoću – Goca Teofanović.

Koja pravila ste morali da sledite da bi postupak bio uspešan? Da li je upravo to najteži deo za žene?

- Nema tu pravila. Bog vam da ili ne da. Svakako da postoje određene stvari koje lekar savetuje, kao što su redovne kontrole i to se mora ispoštovati.

Kojoj osobi ste prvoj javili kada ste saznali da ste u blagoslovenom stanju?

- Suprugu, koji je u tom momentu bio na treningu. Pre toga nisam mogla da čekam vađenje krvi da bih ustanovila da li sam u drugom stanju ili ne, već sam kupila test. Kada sam videla dve crte, mojoj sreći nije bilo kraja. Veljko se takođe oduševio i samo je rekao: “Znao sam”. Zapravo, verovali smo oboje. Smatram da je vera ključ svega u životu, bez nje je čovek jedno veliko ništa.

Posle izvesnog vremena uradili ste i test koji identifikuje pol bebe. Kako ste reagovali kada ste doznali da čekate sina? Jeste li osetili bar malo razočaranje budući da ste godinama priželjkivali devojčicu?

- Užasavam se roditelja koji decu dele na dečake i devojčice. Trebalo bi da smo zahvalni na tome što nam je Gospod podario zdravo dete, a pol je potpuno nebitan. Veljko i ja se radujemo Isaku kao što smo se radovali Jakovu. Jedva čekam da ga uzmem u ruke i prislonim na grudi.

Kako teku vaši trudnički dani? Da li je druga trudnoća propraćena mučninama, vrtoglavicama, spavate li duže?

- Ponašam se kao da nisam u drugom stanju. Ne osećam nikakve tegobe. Puna sam energije i po kući sve radim kao da nisam trudna. Volim da kuvam te ukućanima rado spremam zdrave obroke.

U kojoj meri ste korigovali ishranu?

- Ne mnogo jer se već nekoliko godina hranim zdravo. Ponekad unesem neke kalorije koje nisu dozvoljene, ali u principu, jedem proteine, koji mi najviše prijaju.

Primećujete li razliku između dve trudnoće?

- Sve je isto, jedino mi se čini da je stomak u drugoj trudnoći ranije počeo da raste, međutim doktori tvrde da je sve to normalno.

Da li ste paničar i da li, kada osetite nešto nepredviđeno, odmah zovete svoju doktorku da se konsultujete?

- Paničar nikada nisam bila pa nisam to ni sada. Trudnoća mi je zaista blažena, osećam se božanstveno, stoga razloga za strah nema.

Čitate li još uvek knjige o drugom stanju ili smatrate da zahvaljujući prvom iskustvu nema potrebe za tim?

- Ništa nisam čitala ni u prvoj trudnoći, jer sam poslušala savet doktorke Goce da to ne radim. Po njenom mišljenju, svaka trudnoća je individualna i ne treba je upoređivati.

Za koji mesec je zakazan porođaj?

- Za februar.

Hoće li suprug biti pored vas u porođajnoj sali?

- Naravno, kao što je bio i prvi put. Tada je sve snimao, držao me za ruku i bodrio.

Trudna Seka Aleksić USLIKANA NA AERODROMU u MODERNOJ KOMBINACIJI SEZONE! (foto)

Kako ste Jakovu objasnili da će uskoro postati stariji brat?

- Pričali smo mu da mama nosi bebu u stomaku, da je tu nekada bio i on te da ga je mama mazila preko stomaka. Smatram da s detetom mora da se razgovara kao sa odraslom osobom, drugačije ne može.

Pojedini mališani umeju da budu ljubomorni, primećujete li to osećanje kod njega?

- Jakov je pažljivo, emotivno i divno dete puno ljubavi. Često mi ljubi stomak, a povremeno, kada smo zajedno, zove i tatu da mu se pridruži. Tada se svi zagrlimo i mazimo batu.

Izjavili ste da ćete nasledniku dati ime Isak. Zašto ste odabrali to ime?

- Oba imena, i Jakov i Isak, imaju posebno značenje za nas.

Jeste li već pripremili sobu i stvari za novog člana?

- Nisam još počela. U narednom periodu ću se upustiti u taj proces.

Hoćete li mu kupiti sve novo ili će mališan naslediti stvarčice od starijeg brata?

- Dobar deo naslediće od Jakova, ali svakako će imati i nešto novo.

Postoji li razlog zašto u poslednje vreme izbegavate medije?

- Ne želim da se pojavljujem u javnosti bez povoda. Mislim da sam jedina javna ličnost koja moli medije da o njoj ne pišu ništa (smeh). Evo, i sada apelujem. Moj život je za današnje konzumente novina dosadan jer nisam skandalozna ličnost. Kada postanete roditelj, sve se menja. Vaše pojavljivanje u medijima mora imati poentu, jer će vaše dete sutra na "Googlu" da ukuca vaše ime i tamo će izaći sve ono što je neko rekao ili napisao o vama. Nisam od onih majki koje iza sebe imaju skandale neprimerene vrste niti želim da se s takvim osobama nađem na naslovnoj strani. To je moje pravo koje ne može niko da mi oduzme. Želim da budem uzor svojoj deci, a ne da me se stide i da ih sutra drugari u školi zadirkuju i pokazuju prstom na njih. Želim da moja deca budu ponosna na mene.

Koliko još planirate da radite? Koji su vam profesionalni planovi u narednom periodu?

- Završila sam s nastupima. Počinjem sa snimanjem albuma koji je planiran da izađe naredne godine, za moj rođendan 23. aprila. Beskrajno se radujem odlasku u studio i izradi novih pesama.

Na svom "Instagram" profilu ispod fotografije sa suprugom i sinom napisali ste: "Neverovatan je božji blagoslov kada imate radost i mir u kući. Jeste teško, ali kada naučite da ne dozvolite ničemu da vas poremeti i stane između vas, srećan ste čovek". Koliko vam je vremena trebalo da savladate tehnike koje ste ovde naveli?

- Mnogo, jer je put do istinske radosti težak. Čim uspete da se izborite sami sa sobom, izlazite iz svega kao pobednik. Postoji jedna divna rečenica koje se držim: “Budi promena koju želiš da vidiš u svetu!” S verom u Gospoda i njegovu silu uspela sam da nađem duhovni mir i ništa više ne može da me uznemiri. Bog je ljubav.

U kojoj meri vam je suprug, kao neko ko čvrsto stoji na zemlji i zna prioritete, pomogao da ih dosegnete?

- Veljko je mnogo uticao na moj duhovni put, pomogao mi da prepoznam prave vrednosti. Zato ga volim i beskrajno sam mu zahvalna na tome.

NE SKIDA OSMEH: Seka Aleksić uživa u drugoj trudnoći i svima je poručila: Beskrajno smo srećni!

Šta ste još tokom godina braka naučili od njega, a šta je on od vas usvojio?

- Učim da budem strpljiva, da ne donosim odluke u momentu, već prethodno dobro razmislim. Veljko kao moj učitelj tvrdi da svakoga dana u tom pogledu napredujem (smeh).

Možete li da kažete da ste trenutno u životnoj fazi kada su se sve kockice posložile ili i dalje postoji kamenčić koji žulja?

- Kod mene je trenutno sve potaman. Najvažnija mi je božja snaga da me vodi kroz život. Za takve stvari potrebno je da se čovek moli, oprosti da bi se i njemu oprostilo. Sve se promenilo nabolje kada sam to savladala.

Seka se pre tri godine prvi put ostvarila u ulozi majke. U septembru 2016. donela je na svet sina Jakova, koji je postao nežan, emotivan i razdragan dečak, dok povremeno ume da bude i ljubomoran.

A, danas pravo iz Stare Pazove na Instagram, osvanula je prelepa fotka Seke Aleksić koja je pozirajući u džinsu i predivnoj modernoj bluzi sezone, oduševila svojom linijom u poodomakloj trudnoći.

Pogledajte kako izgleda na narednoj strani...

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on Dec 2, 2019 at 6:20am PST