Celebrity News

Slađana Tomašević: Još uvek želim da postanem majka

Slađana Tomašević: Još uvek želim da postanem majka

Poznata voditeljka napunila je početkom meseca 46 godina, ali poručuje da decu obožava i da bi volela da se ostvari u roditeljskoj ulozi, a sa svojim novim partnerom na tu temu ne razgovara jer veruje da sve dolazi prirodnim tokom...

Drugačije bi naš razgovor s poznatom voditeljkom Slađanom Tomašević (46) izgledao da je kojim slučajem, ispred kultne “Beogradske hronike”, koju već godinama vodi, ona pozvala nas, a da smo mi neki gradski čelnici koji moraju da odgovore na neugodno pitanje. Ovako, strogoću i pozornost mogla je da ostavi zaključane u kancelariji, te da se udobno smesti i uplovi u teme o kojima je, samo prividno, lakše govoriti, a tiču se ljubavi. Upravo zbog sagovornika na koje je Slađana obično navikla mnogi o njoj imaju pogrešnu predstavu da je stroga i privatno. Uz široki osmeh pita nas da sami zaključimo da li je tako, ali to je nemoguće potvrditi. Jedna stvar, doduše, stoji – voditeljka veoma dobro zna šta želi čak i prilikom ovog fotografisanja, ali žensku odlučnost mnogi često mešaju sa arogancijom.

Čini se da ste žena koja zna šta želi, a šta ne. Da li se to uči vremenom?

Apsolutno. Možda nekada nisam sigurna šta hoću, ali definitivno znam šta neću. To je u mom poslu veoma važno. Još važnije je što sam okružena timom saradnika koji to znaju podjednako dobro kao ja i slepo im verujem. U ovom poslu niko ne sme da se izdvoji kao zvezda, već sve treba da bude rezultat jednog timskog rada.

Verovatno ste danas vi u situaciji da savetujete druge, mlađe od sebe. Šta im govorite?

Moja sestričina uskoro će završiti studije novinarstva i verujte da ne znam šta da joj kažem. Početak je najteži i traži mnogo dokazivanja, iako je to u ovom poslu uvek neophodno. Ipak, ta odskočna daska je najvažnija i usmerava vas na određeni put. Ja sam svoj put izabrala, iako je teži. Kod mene je sve išlo malo sporije, morala sam da se više trudim, ali to je moj put i to je u redu.

Ipak, želja da postanete majka još vam se nije ostvarila.

Svaka žena to želi, ali to se ne može planirati. To mi je rekao i moj lekar, profesor Aleksandar Ljubić. Naučio me je da to ne zavisi od mene, da to nije moj posao. Ili će mi se desiti ili neće.

Smatrate li da dete ne treba imati ako uz sebe nemate odgovarajućeg partnera za to?

Ne razmišljam o tome, jedino smatram da su deca nešto najlepše na svetu, obožavam ih. Svako ko ima decu srećan je čovek. Oni su dar. A svakako nemam ideju da decu podižem sama.

O vašim emotivnim partnerima više su pisali nego što ste sami govorili.

Tako je, novinari su me čak i udavali, zakazivali su mi venčanje, razvodili su me više puta. A kad sam zaista raskinula veridbu prošle godine, od toga su napravili veliku dramu. U ljubavi sam trenutno veoma srećna i ispunjena i toliko vam mogu reći. Mislim da se na meni to i vidi.

Niste od onih žena koje u novu vezu ulaze s naučenim greškama iz prethodnih iskustava?

Ne, iako mi to možda jeste greška. Sve radim srcem i samo tako umem da volim.

Priča se da je vaš novi partner veoma uspešan i da je pravi džentlmen. Gde ste ga našli budući da mnoge žene tvrde da džentlmeni više ne postoje?

Niko se ne traži, ljudi se naprosto pojave. Takvi muškarci i te kako postoje, kao što postoje i pristojne normalne žene. I dalje postoje sposobni muškarci, koji su uspešni na poslu, pažljivi u vezi i koji su pravi džentlmeni.

U kojoj meri vam je stalo do fizičkog izgleda i komplimenata na taj račun?

Naravno da mi je stalo. Ima dana u kojima šta god neko uradio na meni, prosto ne ide, ili kad se probudim i samoj sam sebi ružna, i tu nema pomoći. To je sve normalno. Danas se ne šminkam previše, čak ni kada vodim emisiju. Vreme ne trošim ni na šminku ni na oblačenje, ali zato ga odvajam za vežbanje i pravilnu ishranu. Verujem da je genetika najzaslužnija za sve, ali i to mora da se održava.