Celebrity News

Slavna američka glumica Džejn Fonda ponovo uhapšena u devetoj deceniji života (video)

Slavna američka glumica Džejn Fonda ponovo uhapšena u devetoj deceniji života (video)

Holivudska diva Džejn Fonda (81) uhapšena je u petak kod američkog Kapitola dok je mirno protestovala protiv klimatskih promena.

Glumici i još jednom aktivisti stavljene su lisice i odvedeni su u policijsko vozilo, a na društvenim mrežama pojavio se snimak hapšenja, javio je AP.

Fonda se našla među 16 uhapšenih zbog nezakonitog protesta i optužena je za "ometanje i opstrukciju". Glumica je nekoliko sati kasnije puštena na slobodu, javljaj agencije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marie Claire Italia (@marieclaireitalia) дана 12. Окт 2019. у 3:27 PDT

Pre nego što je uhapšena, Fonda je u svom govoru nazvala klimatske promene "kolektivnom krizom koja zahteva trenutnu kolektivnu akciju".

Džejn je još davne 1970. nakon protesta u Kanadi protiv rata, uhapšena po povratku u Ameriku kada je u njenom prtljagu pronađeno više pakovanja pilula. Iako je Fonda objasnila da su u pitanju vitamini, carinici su joj navodno rekli da postupaju "po direktnom naređenju Bele kuće".

Glumica je, inače, pre nekoliko godina počela da prodaje razne sitnice "ukrašene" svojom fotografijom iz policijske stanice, a sav prihod namenila je jednoj dobrotvornoj ustanovi.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jane Fonda (@janefonda) дана 11. Окт 2019. у 12:28 PDT