Celebrity News

Srpska „arapska princeza“ Anika Božić: Živim život kakav želim!

Srpska „arapska princeza“ Anika Božić: Živim život kakav želim!

Srpska manekenka i modna influenserka Anika Božić otkriva zašto je iz Pariza pobegla u Egipat. Takođe, lepa Anika govori i o tome zbog čega je doza sarkazma i samoironije obavezna u njenoj svakodnevnoj internet beležnici i koliko ju je majčinstvo promenilo

Influenserku s kojom rado sarađuju svetski modni brendovi, Srpkinju Aniku Božić, naši mediji pomno prate i često izveštavaju o njenom zanimljivom životu. Nedugo pošto se udala za arapskog bogataša, koga su brojni srpski mediji nazivali princom, manekenka rodom iz Sremske Mitrovice dobila je u srpskim medijima nadimak arapska princeza.

Istina je da se lepa manekenka 2014. godine udala za arapskog biznismena Jusefa al Saradža, rodom iz Palestine i da od tada živi vrlo luksuznim životom na relaciji Pariz–Kairo. Jusufu, čiji je deda bio predsednik Palestine, Anika je pre četiri godine podarila naslednika Omara za kojeg kaže da joj je promenio životnu percepciju i učinio je boljom osobom.

NE PROPUSTITE:
Jelena Bin Drai je nova Hurem! Evo šta kaže o ostalih 147 žena svog muža!

Anika Božić -  Njen modni uticaj najbolje odslikava internet foto-dnevnik koji beleži Anikino prisustvo na svim važnim modnim dešavanjima i saradnju s brojnim svetskim dizajnerima

Na koji način se vaš stil menjao tokom godina?

- Imala sam sreću da kroz dugogodišnje bavljenje modelingom nosim najrazličitije dizajne i eksperimentišem sa stilovima. Mislim da je to, kao i sam život u svetskim metropolama mode, najviše uticalo da se moj stil izgradi veoma rano i da do danas nije drastično promenjen.

Kako se nosite s vanrednim stanjem i kako se organizujete s malim detetom?

- Novi način života na koji je ceo svet primoran preko noći, veliki je izazov za mnoge. Trudim se, kao i pre krize, da svoje dete uključim u svakodnevne obaveze zarad sticanja radnih navika, pored toga učimo, pišemo, slikamo, pevamo, sviramo, a ostatak vremena se igramo. Dobra strana karantina jeste ta što sam naučila bar 10 novih dečjih pesmica i to na francuskom (smeh).

Da li ste s porodicom u Parizu u kom godinama živite? Nedostaju li vam vaši i da li se čujete?

- U drugoj nedelji totalne izolacije, dan pred potpuno zaustavljanje avionskog saobraćaja, odlučila sam da napustim Pariz i da se s mužem i sinom stacioniram u Egiptu. U svakodnevnoj sam komunikaciji s prijateljima iz Pariza i mogu slobodno da potvrdim da je Francuska jedna od najteže pogođenih zemalja pandemijom na svetu. Egipat je nešto lakše uzdrman, ali je život takođe sveden na isključivo neophodno napuštanje kuće i život u totalnoj socijalnoj izolaciji.

NE PROPUSTITE:
Anika Božić je skromna princeza: Ja u Parizu nemam celodnevnu poslugu

Anika Božić - Porodica sa dve adrese!

Budući da je pandemija koronavirusa poremetila normalan tok života, Anika Božić je za naš magazin "Story" istakla koliko je zahvalna što živimo u eri moderne tehnologije, budući da je sa roditlejima u toku vanrednog stanja bila na vezi preko online aplikacija.

Da li ste uplašeni za roditelje?

- Zahvalna sam što živimo u eri modernih tehnologija, interneta i što je medicina naprednija nego ikad. Od 17. godine intenzivno putujem i ne živim s roditeljima. I pored činjenice da smo mnogo bliski, fizička odvojenost je naša realnost, a svakodnevni “vajber” i “zum” pozivi naši najveći saveznici.

Na samom početku pandemije naši mediji objavili su priču o vašem postu sa zlatnom česmom. Da li za sebe možete da kažete da živite luksuznim načinom života?

- “Instagram” je modno-umetnički foto-dnevnik prožet dozom sarkazma i humora na svoj račun. Taj izraz je prvenstveno privukao modne brendove i doneo mi saradnje o kojima sam kao mala sanjala. Za sebe mogu da kažem da živim život kakav želim, a to je najveći luksuz današnjice. Zlatna česma je samo predmet, koji ne doprinosi boljem kvalitetu života, on može da učini vaš enterijer dopadljivijim.

Kako izgleda vaš uobičajen dan sa detetom i suprugom?

- Kao porodica koja živi na dve adrese, u gradovima punim suprotnosti i kao majka čiji je posao nepredvidljiv i iziskuje česta putovanja, ne bih mogla da kažem da mi imamo uobičajeni dan. Nastojimo da provedemo što više kvalitetnog vremena zajedno, da stalno stičemo nova iskustva i da ne pridajemo preterani značaj pojavama koje su izvan naše kontrole.

NE PROPUSTITE: 
Evo kako živi žena bogatog šeika! Jelena Bin Drai pokazala vilu (foto)

Anika Božić - Spremna sam da prihvatim sve izazove!

Čime ste trenutno zaokupljeni i kakvi su vam planovi kad prođe pandemija?

- Tokom socijalne izolacije nisam odgledala nijedan film, umereno sam pratila vesti, spavala sam najviše šest sati, svaki sekund vremena provela sam produktivno. Taj režim života rezultiraće lansiranjem novog projekta. Pored toga, čekam pogodan momenat za lansiranje nove FMBM kolekcije nakita. Sigurna sam da će nam život bar u prvo vreme biti drugačiji i spremna sam da prihvatim sve izazove.

Koliko vas je majčinstvo promenilo?

- Majčinstvo mi je promenilo prioritete, a samim tim i pogled na svet. Otvara se nova perspektiva i to je možda najlepše životno iskustvo. Dani su puni izazova, ali i neizmernog zadovoljstva.

Kako biste opisali dobar brak?

- Mnogo me je nasmejalo pismo Kirka Daglasa upućeno svom sinu Majklu. Čini mi se da glasi ovako: “Majkl, da bi ostao oženjen, moraš se povinovati željama svoje žene”.

Komentari (0)

Loading