Celebrity News

Stevan Piale: Oženio sam se u pravo vreme

Stevan Piale: Oženio sam se u pravo vreme

Zvezda popularne telenovele “Igra sudbine” Stevan Piale u svom prvom intervjuu za “Story” otkriva da je srećan što je postao poznat tek nakon venčanja, opisuje svoje lude dvadesete i objašnjava poreklo svog zvučnog prezimena

Kada je Stevan Piale (32), koji u „Igri sudbine“ tumači glavnu ulogu, pozvan na kasting za ovu seriju, nije otišao, jer su snimanja i vikendom, a on nije hteo da se odrekne pet uloga koje ima u predstavama pozorišta „Puž“. Tek kad mu je direktor “Puža” rekao da se ne „glupira“ i da će ga sačekati koliko god bude trebalo, promenio je odluku i – postao Luka Ožegović.

Budući da se sve to dešavalo samo dva dana posle njegove svadbe, jasno nam je da je to bila nedelja u kojoj je Stevan dva puta rekao “da” i, što je najvažnije, ispostavilo se da su odluke bile veoma dobre. Ipak, priču ne počinjemo ni serijom, ni brakom, već proverom podataka koje smo pronašli u jednom tekstu o njemu.

STORY : Da li je tačno da ste bili veoma stidljivi kao dečak i da ste trenirali fudbal u Partizanu iako ste Zvezdaš?

Bio sam “živo dete”, kako kažu, a kad sam malo odrastao, počeo sam da se “zatvaram”. Daleko od toga da nisam bio druželjubiv, ali mi je, recimo, bilo neprijatno da nekog pozovem fiksnim telefonom. Sećate se onoga: “Dobar dan, ovde Stevan Piale, mogu li da dobijem…” I u tim godinama, i onima koje su im prethodile, sport je bio sastavni deo mog života. Mislim da mi baš ta stidljivost nije dala da na tom polju više pokažem. Da sam išao obrnutim putem, pa da sam prvo zakoračio u glumu, a onda u sport, verovatno bih danas bio uspešan fudbaler ili čak košarkaš, mada mi fali malo visine. U oba sporta bio sam dovoljno dobar da sam mogao da ostvarim pristojnu drugoligašku karijeru (smeh).

Stevan Piale: Dva dana posle svadbe sam dobio neočekivani miraz

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Mar 15, 2020 at 11:24am PDT

STORY : Kako vam je stidljivost dozvolila da glumite?

Što bi glumci rekli, iz kontre sam krenuo. Kad sam rekao da bih probao, začuo sam: “Kako ćeš kad si stidljiv”, ali baš to mi je dalo snagu da pokažem da mogu. Moji roditelji bili su  amaterski glumci, a zahvaljujući majčinom poslu, koja je decenijama bila PR menadžerka Pozorišta na Terazijama, paralelno sam rastao na sportskim terenima i u pozorištu.

STORY : Na vreme ste se oženili, pa ni tabloidi nemaju šta da vam “iskopaju”.

Sigurno u tome što kažete ima istine. Često ponavljam da je, verovatno, sve ovo došlo na vreme. Dvadesete su mi bile turbulentne, a obeležili su ih izlasci i društvo. Da je popularnost tada stigla, možda ne bih znao da je podnesem kao danas.

Stevan Piale: Postaću tata početkom leta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Feb 10, 2020 at 6:57am PST

STORY : Vrlo je zanimljiva priča o tome kako ste se vi i vaša supruga Una upoznali.

- “Šešir profesora Vujića” snimali smo u njenom dvorištu, a ona i drugarice su došle da gledaju, verovatno poznatije glumce (smeh). Primetila me je, jer sam joj ličio na nekog druga, za kog se kasnije ispostavilo da je i moj drug, ali tada se nismo upoznali. To se desilo tri godine kasnije, na nekom rođendanu, a tada smo se i prvi put poljubili. Danas nam je ta kuća u Valjevu omiljeno odmaralište, u kom provodimo veliki deo leta, a ja sam taj grad baš zavoleo.

STORY : Kad se s vama razgovara, uvek se naglasi da ste odrasli u Zemunu.

- Za Zemun sam izuzetno vezan, a sada me svi zafrkavaju, jer sam se preselio na Dorćol, odakle je Una. Međutim, kad smo tražili stan, prvi koji se pojavio bio je na sto metara od mesta na kom je odrasla. Sada smo na Dorćolu, ali moj san je da se vratim u Zemun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stevan Piale (@stevanpiale) on Sep 4, 2019 at 11:44am PDT

STORY : Zar Una nije iz Valjeva?

- Tata joj je iz Valjeva, a ona je rođena i odrasla na Dorćolu.

STORY : Prezime Piale navodi na zaključak da su vaši preci iz Italije.

Koliko znam, imamo italijansko poreklo, ali ne postoji pouzdana priča o tome odakle smo. Na jugu Italije, na samom špicu “čizme”, postoji grad čiji se deo zove Piale. Pomišljao sam čak da Unu baš tu zaprosim, ali sam to, sticajem sportskih okolnosti, uradio u Đenovi. Put za Pijale je odložen, ali sigurno je da ćemo jednom otići tamo.