Celebrity News

Strog protokol koji se vekovima ne menja: Kako putuje britanska kraljevska porodica

Strog protokol koji se vekovima ne menja: Kako putuje britanska kraljevska porodica

Planiranje putovanja, a pogotovo porodičnog, često zna da bude jako naporno. Doza stresa u tom slučaju raste ako ste član kraljevske porodici koja vekovima poštuje stogu tradiciju čak i tokom vrlo čestih putovanja. Evo kako se za putovanja priprema britanska monarhija i njeni najpopularniji članovi

Kada na put odlaze članovi britanske krune, sve mora biti pomno isplanirano, do najmanjeg detalja. U tome naravno prednjače princ Vilijam i njegova trudna supruga Kejt Midlton sa svoje dvoje dečice, dok ih u stopu prati princ Hari, ali i kraljica Elizabeta II.

Kraljica Elizabeta II najčešće na sva putovanja vodi još 34 člana privatnog osoblja. To uključuje deo ugostiteljstva, logistike, ali i privatnog sekretara i njegovog zamenikai još četiri pomoćna sekretara. Tu su naravno i dvoje stilista, sobarica, ali i PR koji dočekuju medije.

Uplašena za svoj život: Kejt Midlton je saznala tajne kraljevske porodice

Najveći prioritet prilikom putovanja kraljevske porodice svakako je sigurnost. Budući da se radi o vrlo važnim članovima monarhije koji će jednoga dana naslediti krunu, njihov život je ipak pre svega. Zato prilikom nekih putovanja uz njih putuje i lekar, a gotovo uvek čitava garda telohranitelja.

Prilikom nedavne posete Poljskoj i Nemačkoj, Kejt i Vilijam poveli su kraljevskog lekara, posebno jer su tada sa njima putovali četvorogodišnji princ Džordž i dve godine mlađa princeza Šarlot.

Osim toga, nedavno se saznalo kako je princ Hari unajmio telohranitelja koji će danonoćno paziti na njegovu devojku, američku glumicu Megan Markle.

Svaki član kraljevske porodice ima svoj personalizovan prtljag koja se razlikuje po šifri, boji i monogramu. Tako je naprimer prtljag malenog princa Džordža svetloplave boje.

Svi članovi uvek su elegantni i doterani u skladu s prilikom jer se za službena putovanja kraljevske porodice unapred pomno biraju outfit-i. Tako na primer omiljena vojvotkinja od kembridža uvek spakuje odeću koja odgovara tradicionalnim bojama države u koju putuje.

Ali jedno je pravilo oko odeće oduvek isto - svi pripadnici kraljevske porodice moraju u kovčegu, kada umru, da imaju crno odelo ili haljinu.