Celebrity News

Suze i smeh na setu filma "Kralj Petar Prvi": Petar Ristovski O ANEGDOTAMA SA SNIMANJA

Suze i smeh na setu filma "Kralj Petar Prvi": Petar Ristovski O ANEGDOTAMA SA SNIMANJA

Istorijski spektakl film "Kralj Petar Prvi" pun je potresnih scena, a suze nije lako glumiti. Naročito ako imate samo osam godina i igrate najmlađeg vojnika na svetu, Momčila Gavrića. Jedna od najlepših scena iza kamere tokom snimanja dogodila se upravo sa malim Ivanom Vujićem, dečakom koji igra Gavrića.

O tome šta se desilo, priča reditelj Petar Ristovski.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kralj Petar Prvi (@kraljpetar.prvi) on Oct 27, 2018 at 4:27am PDT

- Snimali smo scenu kada mali Momčilo svedoči kako austrijski vojnik ubija njegove roditelje. Nakon što smo snimili njegove kadrove, trebalo je posle pauze nastaviti snimanje u istoj emociji. Međutim, posle desetak neuspešnih dublova, kaže mi mali Ivan: `Petre, ja ne mogu da izvedem sad to što ti hoćeš jer mi se emocija istrošila`. On je, naime, trebalo uplakan da trči kroz selo, bežeći od Austrijanaca. Počnemo, ali on ne može da se zaplače. Onda ja odlučim da se koncentrišem zajedno s njim. Odvedem ga da se izolujemo od svih. Čučnuo sam pored njega, zamislio sam se i prizvao tu emociju koja me je rasplakala. Pogledao sam ga očima punih suza. Tog trenutka je krenuo da plače kao kiša. Ubrzo su krenule komande, i snimili smo taj potrebni kadar, u kome je on delovao tako iskreno i čisto poput najboljih svetskih glumaca - otkrio je Petar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kralj Petar Prvi (@kraljpetar.prvi) on Nov 24, 2018 at 2:46am PST

Međutim, nije bilo uvek samo tužno, kako kaže reditelj, štaviše, bilo je i veoma zabavno. Naime, on je u početku svog oca Lazara Ristovskog na setu tokom snimanja zvao tata, što je i normalno. Međutim, kako je snimanje odmicalo, Petar je počeo da ga zove "tata kralju", jer su ga i svi glumci zvali "kralju". To je ostalo, pa ga i sada zove "tata kralju", čime svaki put nasmeje celu ekipu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kralj Petar Prvi (@kraljpetar.prvi) on Sep 12, 2018 at 12:37pm PDT