Celebrity News

Penelope Kruz, Havijer Bardem, Antonio Banderas donirali milione za borbu protiv pandemije (foto)

Penelope Kruz, Havijer Bardem, Antonio Banderas donirali milione za borbu protiv pandemije (foto)

Brojne poznate ličnosti širom sveta iz dana u dan se priključuju borbi protiv opasnog virusa i doniraju velika sredstva kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije u ovim teškim vremenima. Humani gest pokazali su čuveni holivudski glumci, Penelope Kruz, Havijer Bardem, Antionio Banderas, ali i brojni poznati umetnici

Prelepa španska glumica Penelope Kruz i njen suprug Havijer Bardem oduševili su veliki broj ljudi svojim humanim gestom kojim su pomogli mnogim bolnicama u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Oskarovka je na svom Instagram profilu objavila fotografiju i obavestila svoje pratioce da su ona i Havijer napokon uspeli u svojoj nameri da pomognu kupovinu neopohodne opreme za zdravstvene radnike, a dodali su da se nadaju da će moći da doniraju i više u sledećim nedeljama.

- Posle nekoliko dana traženja raznih načina da pronađemo, kupimo i doniramo medicinsku opremu koja je u ovim teškim vremenima hitno potrebna, Havijer i ja samo konačno uspeli - napisala je slavna glumica i dodala da su do sada uspeli da nabave sto hiljada nitrilnih rukavica i dvadeset hiljada maski koje su stigle u bolnicu La Paz u Madridu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on Mar 27, 2020 at 5:26am PDT

- Čak i uz ogromne poteškoće u pribavljanju i uzimanju tako osnovnih zdravstvenih stvari do bolnica, nadamo se da ćemo uskoro moći da doniramo i druge materijale koji su toliko neophodni u ovoj krizi. Zahvaljujemo se svim anonimnim herojima koji koji rizikuju sopstveno zdravlje zarad brige i lečenja svih nas. Hvala - dodala je glumica.

Veliki potez najboljeg tenisera na svetu: Novak Đoković donirao milion evra Srbiji za kupovinu respiratora

Antonio Banderad donirao 53 miliona evra za borbu protiv pandemije koronavirusa

Glumac Antonio Banderas pridružio se listi holivudskih glumaca koji su donirali novac radi sprečavanja širenja pandemije koronavirusa.

Kako je napisao na Instagramu, glumac je donirao novac kako bi pomogao pri kupovini zaštitnih odela i maski u bolnicama u Španiji – jednoj od ugroženijih zemalja Evrope.

Dejan Stanković donirao Srbiji ogromnu pomoć zbog koje mu cela nacija aplaudira!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial) on Mar 27, 2020 at 12:06pm PDT

- Udružio sam se, zajedno sa dve fondacije u pružanju pomoći tokom epidemije koronavirusa - napisao je čuveni glumac na Instagramu i dodao:

- Donirali smo pedeset tri hiljade evra za hitno obezbeđivanje zaštitne odeće i sigurnosne opreme bolnicama u Malagi. Želimo da se od srca zahvalimo medicinskim radnicima na svu žrtvu koju podnose da bi nas sve zaštitili.

Anđelina Džoli donirala milion dolara za najugroženiju decu

Pored toga, čuveni glumac i je svoje pratioci motivisao i na drugi način, objavivši fotografiju zalaska sunca i reči:

- Jedan dan više, jedan dan manje. Zajedno možemo da pobedimo virus - napisao je Antonio i naišao na brojne komentare podrške svojih pratilaca koji su se složili sa njim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Banderas (@antoniobanderasoficial) on Mar 29, 2020 at 1:22pm PDT

Svetske zvezde doniraju sredstava za borbu protiv koronavirusa i gladi!

Otkako je u čitavom svetu proglašena pandemija koronavirusa, svi imaju istu misiju, a to je da se pobedi nevidljivi neprijatelj - Covid-19. Zbog toga, mnoge svetske ličnosti donirale su novac koji se uglavnom koristi za nabavku zaštitne opreme za zdravstvene radnike, ubrzavanje razvoja vakcine, bolnicama i za kupovinu namirnica onima kojima je to najpotrebnije.

Pevačica Rijana donirala je 5 miliona dolara za borbu protiv koronaviursa, saopštila je njena fondacija “Clara Lionel”, a novac je namenjen lokalnim bankama hrane kako bi se obezbedile starije osobe u SAD.

Potez teniserke vredan divljenja! Ana Ivanović donirala Srbiji 35 respiratora!

Modna dizajnerka Donatela Versaće i njena ćerka Alegra finansijski su pomogle bolnici San Rafael u Italiji, uplativši 200.000 evra.

- U vremenima kao što su ova, važno je da budemo ujedinjeni i napravimo sve što možemo kako bismo pomogli onima koji su najugroženiji i svakog dana se bore kako bi spasili stotine života. Ovo je trenutak kada se mi, kao društvo, moramo držati zajedno i voditi računa jedni o drugima - napisala je Donatela na svom Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Donatella Versace (@donatella_versace) on Mar 13, 2020 at 11:51am PDT

Glumac Arnold Švarceneger zajedno sa “TikTokom” poklonio je tri miliona dolara za decu koja su zbog zatvaranja škola ostala bez obroka u jeku pandemije.

- Zbog krize korona virusa decu smo poslali kući, pa smo umesto školskog programa mislili da bi bilo super ako bismo mogli da pružimo hranu tim porodicama. Naravno, možete imati najbolje ideje na svetu, ali ako nemate novca, nemate ništa. Dakle, “TikTok” je došao i rekao da smo mi ti koji ćemo donirati milione dolara pomoći za prehranu tih porodica - objavio je Arnold na Instagramu.

Džastin Timberlejk poklonio je novac Banci hrane kako bi se prehranili oni najugroženiji u njegovom rodnom gradu Memfisu.

- Ovo je ludo vreme, ali zapamtite da smo u ovome svi zajedno. Počnite od malih stvari i podržite svoje lokalne zajednice dajući hranu onima kojima je potrebna - napisao je u Instagram storiju.

Najmlađa milijarderka na svetu, Kajli Džener dala je svoj doprinos u borbi protiv korone. Naime, ona je donirala milion dolara kako bi obezbedile zaštitne maske i druga zdravstvena oprema koja je neophodna medicinskim radnicima koji leče pacijente od Covida-19.

Među poznatim ličnostima koje su zadivile svet humanim gestovima su i Lejdi Gaga, Elton Džon, Rajan Rejnolds, Džastin Biber, Ariana Grande i mnogi drugi.