Celebrity News

Tajči otvoreno o traumama: Stidela sam se divlje prošlosti, za silovanje sam krivila sebe

Tajči otvoreno o traumama: Stidela sam se divlje prošlosti, za silovanje sam krivila sebe

Pevačica Tatjana Kameron Tajči obeležila je 30 godina od nastupa na Evroviziji, a u razgovoru sa medijima otkrila je kako je doživela smrt supruga, pronašla novu ljubav, a otvoreno je govorila o teškim traumama sa kojima se nosila posle silovanja 

 

Prošlo je 30 godina otkako je Tatjana Kameron, poznatija kao Tajči, predstavljala Jugoslaviji na Evroviziji.

Pesma "Hajde da ludujemo" nije pobedila na ovom čuvenom takmičenju 1990. godine, ali je postala evergrin.

Gledajući svoj stari video kada je nastupila u ljubičastoj haljinici, nekada popularna pevačica otkrila svoje utiske posle toliko godina.

- Čudno je, uopšte ne mogu da zamislim da je trideseta, a sa druge strane, kada se setim gde sam sve bila, kroz šta sam sve prošla, čini se da je prošlo i više vremena - rekla jeTajči za hrvatski „Dnevnik“.

- Bilo je to lepo vreme. Jugovizija 1990. je bila trenutak kada sam osetila neku ogromnu pozitivnu energiju. Ona je bila veća od mene same, koja kao da je prošla kroz mene i sve nas povezala. Da li je to bio optimizam, mladalačka nada, ljubav, teško je definisati, ali sigurna sam da je to “nešto” imalo uticaja na popularnost i pesme i mene kao pevačice. Taj dan u Zadru mi je bio jedan od najsrećnijih dana. Naravno, sad s ove perspektive može se meriti jedino s rođenjem moje dece - otkrila je Tajči za portal „Nova“ i dodala da joj drago što se „Hajde da ludujemo“ peva i danas.

Kako izgleda nova verzije čuvene pesme, pogledajte u videu snimljenom tokom karantinskih dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron) on May 5, 2020 at 4:18am PDT

Mnoge generacije još uvek pevaju ovu simpatičnu melodiju, ne sluteći da se originalnom tekstu nije ludovalo, već su se brale jagode…

- Da, u početku je stvarno bilo "berači, hajde da beremo jagode, hajde zaljubi se u mene - dalje se ne sećam otkrila je pevačica.

Slava koja traje posle samo jednog albuma

Kao retko koji muzičar na ovim prostorima, Tajči je uspela sa samo jednim albumom da napravi uspeh koji i danas pamti.

- Počela sam da se bavim muzikom s četiri godine. Nakon puno uloženog truda i rada, znala sam da mogu da dođem do uspeha. No, nisam očekivala da će mi se dogoditi tako brzo i na tako ogroman način. Bila sam jako mlada i nisam bila dovoljno jaka da se zauzmem za sebe. Brzo sam počela da gubim samopouzdanje - kaže pevačica.

Svojom harizmom je osvojila srca publike, a mnogi su je opisivali kao kombinaciju Merlin Monro i Barbike. Na pitanje da je bila svesna te harizme, pevačica za portal "Nova" kaže:

- Nisam nikad sebe videla kao seksepilnu ili fatalnu. Uvek su mi u prvom planu bili muzika i dobro odrađen nastup. “Image MM” je bio deo te priče. Bila sam svesna svoje harizme, ali ne u seksualnom smislu, nego na nekom drugom nivou. Zato sam uvek bila iznenađena kad bi mi muškarci prišli na seksualan način. Uvek sam osećala da smo svi povezani nekom univerzalnom, kreativnom energijom. Neki je prepoznaju kao ljubav, Bog, životnu energiju. Seksualna energija je deo te kreativne energije, pa ju je lako “koristiti” u svrhu privlačnosti nečemu. Ja sam toga uvek bila svesna i nisam želela time da se služim.

NE PROPUSTITE DA PROČITATE:
Životna drama Tatjane Kameron Tajči: Ovo je najteža objava koju sam ikada podelila

Odlazak u zemlju snova

Kada je počeo rat na ovim prostorima, Tatjana Kamerun je odlučila da ode u Ameriku. Kako kaže, to joj je bio veliki san, a studije su bile pred njom.

- Spremala sam se na studije mjuzikla. To mi je bio dugogodišnji san. Pre “Hajde da ludujemo” glumila sam u pozorištu, a u 18. godini posetila sam London i tamo gledala predstavu “Starlight Express”, koja me je oduševila. Ameriku i Njujork sam izabrala baš zbog toga što je Brodvej centar za mjuzikle. Osećala sam da će mi studije pomoći da se odmaknem od slave i svega što me je pritiskalo i otvoriti mi novi put za dalje. Nisam nameravala da ostanem, ali eto, život me je tako vodio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron) on May 1, 2020 at 11:38am PDT

Brak sa Metjuom Kameronom

Metjua Kamerona je upoznala u Americi. On je bio velika ljubav njenog života, ali je na žalost, prerano preminuo u 47. godini života.

- Upoznali smo se u Los Anđelesu. On je radio na filmu, bio je preduzetnik i producent, pa smo počeli da radimo na nekim projektima. Svidela mi se njegova avanturistička duša, čvrst karakter i vera koju je imao. Tretirao me je s puno poštovanja i ljubavi, i nije se obazirao na moju prošlost.

Tajči otkriva da su ona i Metju imali težak brak i da je bilo mnogo stvari u kojima se nisu slagali, ali i da su uvek bili spremni da rade na svom odnosu, komunikaciji. Želeli su, kako kaže, da prodube uzajamno poverenje i poštovanje.

U braku sa Metjuom bila je punih 17 godina, a dobili tri sina, Evana, Bleja i Dantea.

PROČITAJTE JOŠ: U znak sećanja na supruga: Dirljiva poruka Tajči u najtežim danima

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron) on Sep 23, 2017 at 8:56am PDT

Silovanje prevazišla uz podršku žena

Pevačica je otkrila i da je napisala knjigu pod nazivom „(Ne)Slomljena“ koja će tokom ovog meseca biti objavljena na engleskom jeziku. U pomenutoj knjizi Tajči piše i o jednom od najtežih perioda u svom životu, tačnije o silovanju koje je doživela. Kaže da joj je bilo potrebno dosta vremena da se izdigne iz psihički teškog stanja.

- Trebalo mi je jako dugo vremena i puno rada na sebi. Pomogla mi je psihoterapija, ali i svakodnevni rad na sebi. Najteže je kad takva iskustva potisnemo duboko u sebe, pa onda nakon godina skrivanja (i okrivljavanja sebe), teško je uopšte to izvući na površinu.

- Pomogle su mi žene koje su otvoreno pričale o tome kako su i same prošle kroz slična iskustva i uspele da se izvuku iz mentalnih sklopova i osećanja kao što su krivica, sram, strahovi, nesigurnost u sebe, mržnja prema sebi i nepoverenje u ljude.

PROČITAJTE JOŠ: Tatjana Kamerun Tajči: Smrt muža ju je dotukla

Tajči pronašla novu ljubav

Brojni mediji su nedavno pisali da je Tajči pronašla novu ljubav. Radi se o američkom muzičaru Dejvidu Lengleju sa kojim je i snimila nekoliko dueta.

- Jaka sam i ne bojim se da živim sama s decom. Kad se Dejvid pojavio u mom životu, imala sam dva izbora – da dopustim ljubavi da se oslonim na nju i prihvatim je, ili da joj zatvorim vrata. Nisam našla nijedan razlog zašto je ne bih primila. Dejvid se pridružio našoj porodici, a ne zamenio mog supruga. Ljubav prema Metjuu ću zauvek osecati, on ce zauvek biti deo nas kroz sve što nam je poklonio i dao.

- Dejvid je izgubio puno voljenih osoba od karcinoma, pa zna šta je tuga i šta znači pronaći radost nakon tragedije. Lepo je da smo se našli i da jedan drugome možemo da pomognemo, da ispunimo dane smehom, optimizmom, nadom, i budemo jedan drugome podrška u tuzi i boli.

PROČITAJTE: Muž pevačice Tajči izgubio bitku sa kancerom

View this post on Instagram

 

A post shared by Tajci (@tajcicameron) on Apr 23, 2020 at 12:38pm PDT

Komentari (0)

Loading