Celebrity News

Trener Goran Obradović otkriva: Kako je Ivana Španović pobedila depresiju i postala šampion sveta

Autor: | 08/03/2018

Trener Goran Obradović otkriva: Kako je Ivana Španović pobedila depresiju i postala šampion sveta

Dugogodišnji trener naše rekorderke Goran Obradović otkrio u kakvu krizu je upala Ivana Španović pre pet godina i tako dao još veći značaj zlatnoj medalji iz Birmingema.

Ivana Španović - danas šampionka sveta, a pre samo nekoliko godina htela je da batali atletiku i sport uopšte.

Kako je naša rekorderka pobedila depresiju i skočila uvis do najsjajnijih odličja, otkrio je njen dugogodišnji trener Goran.

- Bila je 2012. godina, na Evropskom prvenstvu ostvaren je loš plasman, na Olimpijskim igrama ušla je u finale, ali sveukupno slabo i za nju i za mene. Tu je nastala kriza u radu, bilo je pitanje hoće li se naša saradnja nastaviti - rekao je Obradović za portal Moj Novi Sad i dodao:

- Treće nedelje treninga pred Svetsko prvenstvo u Moskvi 2013. odlazimo na balkanski šampionat, gde je rekla: "Ako ne skočim 6,75, neću ni da idem na Svetsko prvenstvo“. Nije htela da me posluša i snizi kriterijum. Skočila je 6,76 metara. Tada sam joj rekao: "Pazi šta želiš, možda ti se i ostvari“ - rekao je Obradović i time otkrio detalj zbog kog je Ivana nastavila da radi ono što najbolje ume, i sada, pet godina kasnije, skokom od 6,96 metara, popne se na krov sveta.

Zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu Ivana je doživela vrlo emotivno, što se videlo na dodeli medalja, ali i na osnovu njenih objava na društvenim mrežama. Španovićeva je tako juče na svom Instagramu objavila svoju sliku od pre deset godina, kada je postala juniorska prvakinja sveta.

- Pre 10 godina juniorska prvakinja sveta, od juče seniorska dvoranska prvakinja i 10 medalja sa velikih takmičenja - napisala je Ivana uz fotografiju iz 2008. godine.