Celebrity News

Trostruki dobitnik Oskara Danijel Dej Luis napušta glumu

Trostruki dobitnik Oskara Danijel Dej Luis napušta glumu

Britanski glumac Danijel Dej Luis, jedan od najpoštovanijih glumaca svoje generacije, najavio je juče da se povlači iz sveta filma.

U saopštenju njegove zastupnice Lesli Dart koje je uputila "Verakteiju" navodi se da Dej-Luis (60) "više neće raditi kao glumac" i da je on "neizmerno zahvalan svim saradnicima i publici tokom mnogo godina. Reč je o privtnoj odluci i niti on niti njegovi zastupnici neće dalje komentarisati na ovu temu", dodala je Dartova.

Povlačenje Dej-Luisa znači da će mu poslednji film biti Phantom Thread koji izlazi u decembru, a u kojem on igra modnog dizajnera u Londonu 50-ih godina. Film režira Pol Tomas Anderson.

Dej Luis je osvojio tri Oskara i još dva puta bio nominovan. Oskare je dobio za filmove "Moje levo stopalo" 1990, "Biće krvi" 2008. i "Linkoln" 2013. Igrao je i u filmovima "Poslednji Mohikanac" (1992), "U ime oca" (1993), "Bokser" (1997), "Bande Njujorka" (2002), "Devet" (2009)...

Čak ni ova izjava ne garantuje da Dej-Luisa više nećemo gledati u novim ulogama. Slične odluke donosili su još neki iz sveta filma, pa su se potom vraćali. Najsvežiji primer je reditelj Stiven Soderberg.

I sam Dej-Luis se jednom već povukao iz filma na izvesno vreme a i poznat je po tome da često pravi višegodišnje pauze između uloga. Nakon snimanja "Boksera" otišao je u "polupenziju" da bi se posvetio svom velikom hobiju, stolarstvu. Preselio se u Firencu gde se zainteresovao i za izradu cipela i čak radio kao šegrt kod Stefana Bemera. Filmu se vratio posle pet godina pauze.

Dej-Luis je od 1996. u braku sa rediteljkom Rebekom Miler, kćerkom Artura Milera, sa kojom ima dva sina. Godinu dana ranije dobio je sina u vezi sa francuskom glumicom Izabel Ađani.

Izvor: Agencije
Foto: Guliver/Getty Images

Komentari (0)

Loading