Celebrity News

Vesna Dedić: Žene bilo da imaju 20 ili 60 godina ne smeju da zanemare sebe u smislu duše i tela

Vesna Dedić: Žene bilo da imaju 20 ili 60 godina ne smeju da zanemare sebe u smislu duše i tela

Vesna Dedić je žena koja otvoreno govori u javnosti o svojim greškama, padovima, lekcijama, a u svojim knjigama piše o ljubavi, zabludama, odnosu prema sebi, muško-ženskim odnosima. Već duže od decenije Vesna je razvedena i živi sa ćerkom Lenkom od koje se odvojila prošle godine.

- Kad mi je dete otišlo na školovanje u Englesku shvatila sam da neću više imati koga da poljubim za laku noć i kome da spremim doručak. Znala sam da me može zadesiti "sindrom napuštenog gnezda" pa sam iščitala svu literaturu na tu temu da me ne bi snašli anksioznost i depresija. Takođe sam pročitala i knjige o tome kako da se dete najbezbolnije odvoji od kuće da bih na najbolji način bila uz Lenku ako je stignu krize. Najvažnije što sam pročitala tad je da je zadatak svake majke i oca da osposobi dete da o sebi brine kao što su oni brinuli kao roditelji do njegove 18. godine. To sam primenila na sebe pa sam počela da o sebi brinem kao da sam sebi roditelj. Postala sam sama sebi majka. Do tad sam bila od onih koje neće da kuvaju ako dete nije tu ili ću jesti pohovano meso od ručka iako to nije dobro za mene. Počela sam tad da se bavim svojom ishranom, da vodim računa o tome koliko spavam, a po prvi put sam prestala da se odričem nekih malih ženskih stvari, kozmetičkih tretmana, postavila sam sebi neke nove ciljeve. Žene bilo da imaju 20 ili 60 godina ne smeju da zanemare sebe u smislu duše i tela - priča Vesna Dedić za bgonline.rs i otkriva šta je naučila od dr Slađane Filipović, osnivača onkologije na Niškom kliničkom centru koja je vrhunski stručnjak.

Објава коју дели Vesna Dedić (@dedicvesna) дана 18. Јун 2018. у 1:37 PDT

- Nakon moje emisije je ostala u RTS-u kako bi pregledala dojke ženama koje to žele. Bile su tu novinarke, šminkerke, montažerke. Kad je mene "prozvala" rekla sam joj da neću i da se plašim. Nagovorila me je, a posle toga smo dugo razgovarale. Pitala me je da li sat vremena dnevno poklanjam samo sebi. Bilo mi je drago što sam mogla potvrdno da joj odgovorim. Ona kaže da je puno žena koje mnogo rade, dobre su prijateljice, ćerke, majke i da najčešće oboljevaju one kojima se drugi dive. Savršeno drže kuću i porodicu, mnogo trpe i ugađaju svima. To može imati pogubne posledice.