Celebrity News

Zašto je Severini sud oduzeo starateljstvo nad sinom?

Zašto je Severini sud oduzeo starateljstvo nad sinom?

Pevačica Severina Kojić u četvrtak uveče je predala sina Aleksandra njegovom ocu Milanu Popoviću, nakon pravosnažne odluke suda da srpskom biznismenu pripadne starateljstvo nad njihovim detetom. Od tada, mediji u regionu ne prestaju da bruje o ovom slučaju.

Kako prenosi "Večernji list" u ovakvom sporu roditelju koji je dobio starateljstvo određuje i alimentacija, što mora biti ispoštovano bez obzira na materijalno stanje deteta ili roditelja. Listi nezvanično saznaje da Popović ne želi da traži novac od svoje bivše partnerke, ali da je alimentacija navodno obavezna u ovakvoj proceduri, piše mondo.rs.

Evo koliku alimentaciju će Severina plaćati Popoviću za sina

Naime, ovo je tek prvi od tri koraka u ovakvi procesima. Nakon što je dodeljeno starateljstvo treba ustanoviti kako i koliko će drugi roditelj moći da viđa dete, a zatim se određuje visina alimentacije.

"Informer" otkriva da je privremena odluka doneta na osnovu nekoliko stvari koje je sud zamerio pevačici. Najpre su to skandali, zatim navodno zapostavljanja interesa deteta jer ga nije ostavljala kod oca kada ide na turneju, potom činjenica da je njen suprug Igor Kojić objavljivao slike mališana na Internetu uprkos sudskoj zabrani, i presuda za nasilje u porodici na osnovu pretnji koje je slala Popoviću, piše taj list.

Inače, pevačica je pre manje od nedelju dana održala veliki beogradski koncert, na kojem joj se sin pridružio na bini a ona izjavila da "loši ljudi" žele da joj uzmu "ono što je devet meseci nosila ispod srca".

Šta je Severina rekla o sudskoj presudi, pogledajte OVDE

Koleginice pružile podršku Severini

Šokirani ovom odlukom suda po pitanju starateljstva nad Severininim i Milanovim sinom oglasile su se mnoge pevačicine kolege i poznate ličnosti iz Srbije.

Među njima je i Seka Aleksić.

- I više nego zastrašujuće. Žao mi je majke i deteta. Kako god da bude na kraju, deca ispaštaju u ovakvim situacijama. Zar ne bi trebalo da cilj svakog tate i svake mame bude da su nam deca srećna? - zapitala se Aleksićeva na Instagramu dok je Nataša Bekvalac izjavila sledeće:

- Odavno ništa strašnije nisam čula, duboko sam potresena. I ja sam bila u procesu koji je bio jako stresan i koji ne može da se poredi sa stresom koji ona doživljava godinama, ali ja ne znam šta treba da se dogodi da dete bude očupano od majke iz koje je ispalo? Šta to treba da se desi?! - zapitala se Bekvalčeva, prenosi pink.rs.

Ona je istakla da ne zna detalje o samom sudskom procesu, ali da nema sumnje da je Severina divna majka.

- Ja ne znam kakav je taj proces bio, šta je dokazano, šta nije dokazano, ali ja poznajem Severinu i smatram je predivnom osobom. Sigurno da je takva i majka svog jedinca - zaključila je Nataša.

Pevačicama se pridružio i svekar Severine Kojić, estradni umetnik Dragan Kojić Keba:

- Zločin je i presedan nakon sedam godina oduzeti majci dete. i taj "rat" šteti najviše detetu jer dete(ali) kada dovoljno odraste lako odlučuje kome će i koliko vremena posvetiti. Rešiće to mali Aleksandar i pre vremena postati Veliki Aleksandar. Video sam i osetio tu mudrost u njegovim iskrenim dečjim okicama. Daće Bog, biće to sve oke - napisao je Keba uz video na kojem govori kako podržava svoju snajku Severinu kao majku.