Celebrity News

Zbog IZJAVE O ŽENAMA osudila je cela Srbija, a sada se Mirka oglasila i SVE DETALJNO OBJASNILA!

Zbog IZJAVE O ŽENAMA osudila je cela Srbija, a sada se Mirka oglasila i SVE DETALJNO OBJASNILA!

Glumica je iscrpno ispričala šta je bila poenta i cilj njene izjave da žena treba da zna da zaćuti.

Još uvek se nije stišala vatra povodom izjava Mirke Vasiljević o vaspitavanju ćerke, ali sada je ona detaljno objasnila na šta je tačno mislila kada je to izjavila.

- Ja kada sam to rekla nisam nikako mislila da žene treba da trpe niti nasilje, niti da postanu neko ko nema svoj stav i ko nema svoj cilj i viziju u životu, niti da treba da bude potčinjena nekom drugom, jer prvo moj život to demantuje, jer sam ja već kao dete bila puštena da izaberem šta ću biti u životu i nije mi bilo nametnuto nešto čime se porodica bavi ili šta oni smatraju da je za mene. Čak je moja porodice okrenuta potpuno ka prirodnim naukama, a podržali su mene u nečemu što nema veze sa prirodnim naukama, a to je umetnost.

- Ja potpuno živim slobodno, slobodno u smislu kao neko ko sme da kaže svoj stav među svojim prijateljima, među svojom porodicom, među svojom širom familijom i to me je negde dovelo do ovoga danas, jer sam potpuno drugačija od najuže svoje porodice još od kad sam bila mala, jer sam uvek bila neko ko voli umetnost, ko voli javne nastupe, za razliku od njih - priča Mirka.

- Koliko god žene danas bile samostalne, muškarci se drugačije gledaju na poslu od žena, jači su. Prosto, zato se i kaže "jača polovina" za muškarce, tako da muškarcu u nekoj meri treba da se dozvoli da bude muškarac, jer ljudi koji su sa Balkana, mi živimo, jelte, na Balkanu, a muškarci - koliko god oni bili ovovremenski - imaju ta neka iskonska načela u sebi i ne vole da žena bude baš potpuno ta koja vodi glavnu reč, nego da se zna kada oni vode glavnu reč, a kada dozvole da to bude žena. Isto tako i mi treba da znamo kao žene kada treba svoje stavove i svoje stvari maksimalno da guramo i forsiramo, a kada treba da povučemo ručnu i da muškarcu pustimo da bude muškarac, jer to je odnos dvoje ljudi, neko mora u nekom momentu da dominira. Nije dobro da uvek jedna strana dominira - priča Mirka.

- Kada sam rekla da prećuti, nisam mislila da prećuti doveka, nego sam mislila da možda u tom momentu malo svoj jezik koriguje, pošto smo mi žene uglavnom onako brže i rečitije, da znaju kad treba da zaćute u tom trenutku i da nađu trenutak da to nešto što im ne odgovara, što je problem, što im smeta i što misle da narušava porodicu, da onda iznese, jer će dobiti mnogo bolji efekat - kaže Mirka koja je navela i primer jedne situacije kad žena treba da "prećuti".

U smislu, kad je tu veliko društvo i kada vam uradi nešto što vam ne prija, ne treba da skočite pred svima na njega, jer to prvo ruši njegovu muškost u tom društvu. Nijedan muškarac to ne voli, kad se stvara neki problem pred ljudima koji to ne bi trebalo da vide, nego tu treba damski da se ponesete, da sačekate, a onda kad se njemu energija smiri, bes ili nervoza, ako je nešto ishitrno urađeno, da onda kod kuće to kažete i onda on mnogo bolje može to da shvati i da razume, i da se dogovorite da se to više ne ponavlja.

- U tom kontekstu da zna kad treba da zaćuti, ali ne da ćuti doveka, nego da ume da izabere trenutak. To je onda mudra žena jer, uglavnom, po mom mišljenju su žene te koje uglavnom uspeju da održe brak. Naravno da je za to potreban i muškarac, naravno da nikada nije 100:0 u procentima, ali uglavnom je da 60 posto žene drže i čuvaju brak, da žene vuku da se sve sredi, da se sve razume, da se ispravi ako je neki problem, a muškarci 40 posto i da mudra žena će uvek dobiti ono što hoće samo treba da zna kada je trenutak i na koji način.

Ja kad sam rekla da ona treba da ume da zaćuti, nisam mislila da zauvek ćuti ako joj nešto smeta, jer vremenom će postati nezadovoljna, a onaj ko je nezadovoljan postaje i džangrizav, postaje negativan i privlači loše, a odbija dobro, dobre ljude od sebe - kaže Mirka.

Tako da, u tom kontekstu sam rekla da ume da zaćuti, a da odabere dobar momenat kad treba nešto da kaže. Jer, kad ja skočim na prvu loptu u odnosu sa Vujadinom, nekada se samo prolongira situacija i zakomplikuje, a da sam sačekala sat vremena i momenat kad smo sami, da dođemo kući, mnogo bi više postigla u tom momentu. Mislim i da muškarci jako cene žene koje znaju kad i kako treba da im se obrate, pogotovo u braku - zaključila je Mirka.